Dania główne Przepis na:
Przepisów i artykułów: 176 Ocena: 21919
Dodano: 04.05.2016
Odsłon: 12684
3-4 os. | 30 min | łatwe | przystępne |
Zaczynam od obsmażenia schabu ze wszystkich stron. Kładę mięso na patelnię, na rozgrzany olej. W ten sposób zamykam pory w mięsie, a schab po przygotowaniu będzie miękki i soczysty.
Teraz zajmiemy się zalewą. Do garnka nalewam wodę – tyle, aby po włożeniu mięsa, było ono całe nią przykryte. Dodaję majonez i musztardę i mieszam. teraz reszta składników: sól, cukier, majeranek, listek laurowy i wszystkie ziarenka. Ząbki czosnku przecięłam wzdłuż, aby oddały jak najwięcej smaku.
Do zalewy wkładam mięso i na wolnym ogniu doprowadzam do wrzenia. Gotuję pod przykryciem przez 10 minut. Następnie mięso w zalewie pozostawiam do ostygnięcia i wstawiam na noc do lodówki. Następnego dnia proces gotowania powtarzam – kolejne 10 minut.
I to już koniec moi drodzy. Tak przyrządzony schab, jest mięciutki, pyszny, soczysty i bardzo pachnący. Ja uwielbiam go do kanapek. Smacznego!
Na skróty
Komentarze do przepisu (1)

pelen_brzuszek 04 maja 2016Zgłoś do usunięcia
Wygląda apetycznie :)15 Kto głosował? | Odpowiedz