Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Cześć. Dzisiaj podrzucam przepis na pyszny i bardzo szybki gulasz z piersi kurczaka. Bezglutenowy sos. Gulasz w 20 minut. Zapraszam serdecznie na krótki film z przepisem :-)
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 117952
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8350
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3103
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 2061
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1521
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 117952
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8350
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3103
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 2061
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1521
Składniki
Na początku zrobimy szybką marynatę, do średniej miski wlewamy oliwę, dorzucamy posiekany czosnek, zioła prowansalskie, paprykę ostrą mieloną, pieprz i sól. Całość dokładnie mieszamy. Już teraz, piersi należy przepłukać pod zimną bieżącą wodą, następnie rozdrobnić w 3-4 cm. kostkę wrzucić do miski z gotową marynatą i dokładnie wymieszać. Następnie rozgrzewamy mocno patelnię, nie wlewamy już żadnego tłuszczu ponieważ w marynacie jest oliwa. Na rozgrzaną patelnię wrzucamy rozdrobnionego fileta w marynacie, dodam iż nie trzeba go długo marynować, ponieważ filet jest rozdrobniony i delikatny. Całość podsmażamy od czasu do czasu mieszając, następnie po kilku minutach dorzucamy pieczarki pokrojone w grube plastry i w ciąż mieszamy. Między czasie zrobimy bazę do sosu, do słoika wlewamy mleko, dorzucamy skrobię, zakręcamy słoik i mocno wstrząsamy nim, aby skrobia połączyła się z mlekiem. Następnie zawartość słoika wylewamy na patelnię, dokładnie mieszamy, zmniejszamy płomień pod patelnią, gdy sos zacznie delikatnie bulgotać dorzucamy łyżkę jogurtu greckiego, dokładnie mieszamy i gotowe!!! Zapraszam serdecznie na krótki film z przepisem i życzę smacznego :-)