Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Cześć. Dzisiaj podrzucam przepis na pyszny i bardzo szybki gulasz z piersi kurczaka. Bezglutenowy sos. Gulasz w 20 minut. Zapraszam serdecznie na krótki film z przepisem :-)
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 358
Onigiri, czyli japoński danie, które podbija cały świat. Ryż uformowany najcz...
Odsłon: 113
Przepis na te pierogi jest prosty i łatwy, a pierogi dobre nie tylko na święt...
Odsłon: 139
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 639
Przepis na pyszne i aromatyczne ciasteczka z wiórkami kokosowymi, które są sz...
Odsłon: 165
Malinowy Puch to ciasto na cienkim biszkopcie, z musem malinowym, herbatnikam...
Odsłon: 16102
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 358
Onigiri, czyli japoński danie, które podbija cały świat. Ryż uformowany najcz...
Odsłon: 113
Przepis na te pierogi jest prosty i łatwy, a pierogi dobre nie tylko na święt...
Odsłon: 139
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 639
Przepis na pyszne i aromatyczne ciasteczka z wiórkami kokosowymi, które są sz...
Odsłon: 165
Malinowy Puch to ciasto na cienkim biszkopcie, z musem malinowym, herbatnikam...
Odsłon: 16102
Składniki
Na początku zrobimy szybką marynatę, do średniej miski wlewamy oliwę, dorzucamy posiekany czosnek, zioła prowansalskie, paprykę ostrą mieloną, pieprz i sól. Całość dokładnie mieszamy. Już teraz, piersi należy przepłukać pod zimną bieżącą wodą, następnie rozdrobnić w 3-4 cm. kostkę wrzucić do miski z gotową marynatą i dokładnie wymieszać. Następnie rozgrzewamy mocno patelnię, nie wlewamy już żadnego tłuszczu ponieważ w marynacie jest oliwa. Na rozgrzaną patelnię wrzucamy rozdrobnionego fileta w marynacie, dodam iż nie trzeba go długo marynować, ponieważ filet jest rozdrobniony i delikatny. Całość podsmażamy od czasu do czasu mieszając, następnie po kilku minutach dorzucamy pieczarki pokrojone w grube plastry i w ciąż mieszamy. Między czasie zrobimy bazę do sosu, do słoika wlewamy mleko, dorzucamy skrobię, zakręcamy słoik i mocno wstrząsamy nim, aby skrobia połączyła się z mlekiem. Następnie zawartość słoika wylewamy na patelnię, dokładnie mieszamy, zmniejszamy płomień pod patelnią, gdy sos zacznie delikatnie bulgotać dorzucamy łyżkę jogurtu greckiego, dokładnie mieszamy i gotowe!!! Zapraszam serdecznie na krótki film z przepisem i życzę smacznego :-)