Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Cześć. Dzisiaj podrzucam przepis na pyszny i bardzo szybki gulasz z piersi kurczaka. Bezglutenowy sos. Gulasz w 20 minut. Zapraszam serdecznie na krótki film z przepisem :-)
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10685
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4800
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 912
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9122
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1350
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10685
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4800
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 912
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9122
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1350
Składniki
Na początku zrobimy szybką marynatę, do średniej miski wlewamy oliwę, dorzucamy posiekany czosnek, zioła prowansalskie, paprykę ostrą mieloną, pieprz i sól. Całość dokładnie mieszamy. Już teraz, piersi należy przepłukać pod zimną bieżącą wodą, następnie rozdrobnić w 3-4 cm. kostkę wrzucić do miski z gotową marynatą i dokładnie wymieszać. Następnie rozgrzewamy mocno patelnię, nie wlewamy już żadnego tłuszczu ponieważ w marynacie jest oliwa. Na rozgrzaną patelnię wrzucamy rozdrobnionego fileta w marynacie, dodam iż nie trzeba go długo marynować, ponieważ filet jest rozdrobniony i delikatny. Całość podsmażamy od czasu do czasu mieszając, następnie po kilku minutach dorzucamy pieczarki pokrojone w grube plastry i w ciąż mieszamy. Między czasie zrobimy bazę do sosu, do słoika wlewamy mleko, dorzucamy skrobię, zakręcamy słoik i mocno wstrząsamy nim, aby skrobia połączyła się z mlekiem. Następnie zawartość słoika wylewamy na patelnię, dokładnie mieszamy, zmniejszamy płomień pod patelnią, gdy sos zacznie delikatnie bulgotać dorzucamy łyżkę jogurtu greckiego, dokładnie mieszamy i gotowe!!! Zapraszam serdecznie na krótki film z przepisem i życzę smacznego :-)