Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Habas a la catalana to proste, obfite i pełne smaku danie. Istnieje wiele przepisów na bób po katalońsku - z pomidorami lub bez, z boczkiem lub kiełbasą chorizo ale dwa podstawowe składniki to bób i morcilla. Morcilla to czarna kiełbasa (rodzaj hiszpańskiej "kaszanki") przyrządzana z krwi, tłuszczu i podrobów.
Delikatne mięso wieprzowe w rumianym sosie cebulowym to doskonała propozycja...
Odsłon: 3293
Taco z kurczakiem to eksplozja smaków i kolorów, które rozgrzeją każde spotka...
Odsłon: 1297
To danie mogę jeść na śniadanie, obiad i kolację. Racuch są mięciutkie, pyszn...
Odsłon: 1818
Przepis na te kulki sernikowe to świetne rozwiązanie, kiedy zostaje Ci kawałe...
Odsłon: 597
Delikatne mięso wieprzowe w rumianym sosie cebulowym to doskonała propozycja...
Odsłon: 3293
Taco z kurczakiem to eksplozja smaków i kolorów, które rozgrzeją każde spotka...
Odsłon: 1297
To danie mogę jeść na śniadanie, obiad i kolację. Racuch są mięciutkie, pyszn...
Odsłon: 1818
Przepis na te kulki sernikowe to świetne rozwiązanie, kiedy zostaje Ci kawałe...
Odsłon: 597
Składniki
Cebulę i czosnek drobno posiekać. Kiełbasę chorizo i morcillę pokroić w grube plastry.
Pokrojoną wędlinę włożyć do garnka. Podgrzewać na średnim ogniu do zrumienienia i wytopienia tłuszczu. Podsmażone kawałki kiełbas odłożyć na talerz.
Na wytopionym tłuszczu zeszklić cebulę z czosnkiem. Następnie wlać wino i dusić do odparowania alkoholu. Dodać rozmaryn i liście laurowe.
Do garnka wrzucić bób, wlać tyle wody, żeby przykryła składniki. Dodać passatę, doprawić solą i pieprzem. Gotować do miękkości bobu. Na koniec dodać odłożone wcześniej chorizo i morcillę.