Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sezon na bób u nas już na dobre rozpoczęty. Znów pojawiło się u nas na obiad danie z bobem. Bardzo nam smakowało, mimo, że było przy nim trochę gotowania, bo wszystkie składniki były przygotowywane osobno, ale w sumie można je gotować czy podsmażać w różnym czasie, więc nie ma paniki, ze nie starczy palników:-).
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 780
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 425068
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10713
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336984
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 780
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 425068
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10713
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336984
Składniki
Bób gotujemy w osolonej wodzie. Odcedzamy
Strączki fasolki kroimy na pół, obcinamy końce i gotujemy w osolonej wodzie. Odcedzamy
Ziemniaki gotujemy w całości w osolonej wodzie. Odcedzamy i po przestudzeniu kroimy na połówki lub na ćwiartki
Kiełbasę podsmażamy pokroiwszy ją wcześniej w półplasterki
Oscypka kroimy w plastry i przysmażamy z każde strony
Boczek kroimy w kostkę i wytapiamy na patelni. Na patelnię z boczkiem wkładamy ziemniaki i obsmażamy do lekkiego zezłocenia
Do boczku i ziemniaków dodajemy pozostałe składniki. Mieszamy i podgrzewamy
Serwujemy jako danie obiadowe