Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sezon na bób u nas już na dobre rozpoczęty. Znów pojawiło się u nas na obiad danie z bobem. Bardzo nam smakowało, mimo, że było przy nim trochę gotowania, bo wszystkie składniki były przygotowywane osobno, ale w sumie można je gotować czy podsmażać w różnym czasie, więc nie ma paniki, ze nie starczy palników:-).
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 25929
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 3251
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1413
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 25929
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 3251
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1413
Składniki
Bób gotujemy w osolonej wodzie. Odcedzamy
Strączki fasolki kroimy na pół, obcinamy końce i gotujemy w osolonej wodzie. Odcedzamy
Ziemniaki gotujemy w całości w osolonej wodzie. Odcedzamy i po przestudzeniu kroimy na połówki lub na ćwiartki
Kiełbasę podsmażamy pokroiwszy ją wcześniej w półplasterki
Oscypka kroimy w plastry i przysmażamy z każde strony
Boczek kroimy w kostkę i wytapiamy na patelni. Na patelnię z boczkiem wkładamy ziemniaki i obsmażamy do lekkiego zezłocenia
Do boczku i ziemniaków dodajemy pozostałe składniki. Mieszamy i podgrzewamy
Serwujemy jako danie obiadowe