Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sezon na bób u nas już na dobre rozpoczęty. Znów pojawiło się u nas na obiad danie z bobem. Bardzo nam smakowało, mimo, że było przy nim trochę gotowania, bo wszystkie składniki były przygotowywane osobno, ale w sumie można je gotować czy podsmażać w różnym czasie, więc nie ma paniki, ze nie starczy palników:-).
Pulpety po zagrzebsku są wyjątkowo miękkie i rozpływają się w ustach. Zawdzię...
Odsłon: 24527
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 472
Danie obiadowe idealne do zabrania do pracy na lunch.
Odsłon: 431
Pulpety po zagrzebsku są wyjątkowo miękkie i rozpływają się w ustach. Zawdzię...
Odsłon: 24527
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 472
Danie obiadowe idealne do zabrania do pracy na lunch.
Odsłon: 431
Składniki
Bób gotujemy w osolonej wodzie. Odcedzamy
Strączki fasolki kroimy na pół, obcinamy końce i gotujemy w osolonej wodzie. Odcedzamy
Ziemniaki gotujemy w całości w osolonej wodzie. Odcedzamy i po przestudzeniu kroimy na połówki lub na ćwiartki
Kiełbasę podsmażamy pokroiwszy ją wcześniej w półplasterki
Oscypka kroimy w plastry i przysmażamy z każde strony
Boczek kroimy w kostkę i wytapiamy na patelni. Na patelnię z boczkiem wkładamy ziemniaki i obsmażamy do lekkiego zezłocenia
Do boczku i ziemniaków dodajemy pozostałe składniki. Mieszamy i podgrzewamy
Serwujemy jako danie obiadowe