Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sezon na bób u nas już na dobre rozpoczęty. Znów pojawiło się u nas na obiad danie z bobem. Bardzo nam smakowało, mimo, że było przy nim trochę gotowania, bo wszystkie składniki były przygotowywane osobno, ale w sumie można je gotować czy podsmażać w różnym czasie, więc nie ma paniki, ze nie starczy palników:-).
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 82
Czebureki-chrupiące i rumiane pierogi z soczystym mięsnym farszem. Danie z k...
Odsłon: 666
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 192
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 82
Czebureki-chrupiące i rumiane pierogi z soczystym mięsnym farszem. Danie z k...
Odsłon: 666
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 192
Składniki
Bób gotujemy w osolonej wodzie. Odcedzamy
Strączki fasolki kroimy na pół, obcinamy końce i gotujemy w osolonej wodzie. Odcedzamy
Ziemniaki gotujemy w całości w osolonej wodzie. Odcedzamy i po przestudzeniu kroimy na połówki lub na ćwiartki
Kiełbasę podsmażamy pokroiwszy ją wcześniej w półplasterki
Oscypka kroimy w plastry i przysmażamy z każde strony
Boczek kroimy w kostkę i wytapiamy na patelni. Na patelnię z boczkiem wkładamy ziemniaki i obsmażamy do lekkiego zezłocenia
Do boczku i ziemniaków dodajemy pozostałe składniki. Mieszamy i podgrzewamy
Serwujemy jako danie obiadowe