Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pieczony rolowany boczek smakuje wybornie zarówno na gorąco od razu po upieczeniu jak i na zimno do kanapek. Jest to idealna propozycja na każdą okazję również na Święta.
Przepis dnia
Blaty ciasta miodowego przekładane gotowaną masą z twarogu i pastą pistacjową...
Odsłon: 1307
Świąteczna uczta prosto z Turcji. Przepyszny i dekoracyjny przysmak, będzie o...
Odsłon: 964
Polecam.
Odsłon: 276
W weekend nie musimy chleba jeść, polecam cieplutkie, chrupiące bułeczki.
Odsłon: 13
Przepis dnia
Blaty ciasta miodowego przekładane gotowaną masą z twarogu i pastą pistacjową...
Odsłon: 1307
Świąteczna uczta prosto z Turcji. Przepyszny i dekoracyjny przysmak, będzie o...
Odsłon: 964
Polecam.
Odsłon: 276
W weekend nie musimy chleba jeść, polecam cieplutkie, chrupiące bułeczki.
Odsłon: 13
Składniki
Przyprawy rozcieramy ze sobą w moździerzu. Mieszanką przypraw nacieramy dokładnie z obu stron płat mięsa.
Mięso zwijamy w roladę, obwiązujemy sznurkiem, a następnie przekładamy do siatki. Mięso odkładamy w chłodne miejsce na 8 godzin.
Boczek wstawiamy do pieca nagrzanego do 200 stopni C i pieczemy przez 45 minut następnie temperaturę zmniejszamy do 150 stopni C i pieczemy jeszcze przez 2 godziny. Po 2 godzinach mięso odkrywamy, temperaturę zwiększamy do 200 stopni i pieczemy, aż mięso ładnie się przyrumieni. Gdy mięso jest jeszcze ciepłe, ostrożnie zdejmujemy siatkę z mięsa, ale sznurek zostawiamy. Sznurek zdejmujemy dopiero po wystudzeniu i zastygnięciu mięsa. Mięso można podawać zarówno na gorąco jak i na zimno w formie wędliny.