Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pieczony rolowany boczek smakuje wybornie zarówno na gorąco od razu po upieczeniu jak i na zimno do kanapek. Jest to idealna propozycja na każdą okazję również na Święta.
Boczek rolowany według przepisu babci. Soczysty i aromatyczny. Do przygotowan...
Odsłon: 4593
Doskonałe kotlety mielone robione są z szynki wieprzowej. Mięso jest odpowied...
Odsłon: 62
Przepis na pyszne i proste w przygotowaniu mini serniczki na zimno. To idealn...
Odsłon: 72
Dzisiaj proste , szybkie nieskomplikowane krokiety nazwane waflowymi krokieta...
Odsłon: 588
Doskonałe kotlety mielone robione są z szynki wieprzowej. Mięso jest odpowied...
Odsłon: 62
Przepis na pyszne i proste w przygotowaniu mini serniczki na zimno. To idealn...
Odsłon: 72
Dzisiaj proste , szybkie nieskomplikowane krokiety nazwane waflowymi krokieta...
Odsłon: 588
Składniki
Przyprawy rozcieramy ze sobą w moździerzu. Mieszanką przypraw nacieramy dokładnie z obu stron płat mięsa.
Mięso zwijamy w roladę, obwiązujemy sznurkiem, a następnie przekładamy do siatki. Mięso odkładamy w chłodne miejsce na 8 godzin.
Boczek wstawiamy do pieca nagrzanego do 200 stopni C i pieczemy przez 45 minut następnie temperaturę zmniejszamy do 150 stopni C i pieczemy jeszcze przez 2 godziny. Po 2 godzinach mięso odkrywamy, temperaturę zwiększamy do 200 stopni i pieczemy, aż mięso ładnie się przyrumieni. Gdy mięso jest jeszcze ciepłe, ostrożnie zdejmujemy siatkę z mięsa, ale sznurek zostawiamy. Sznurek zdejmujemy dopiero po wystudzeniu i zastygnięciu mięsa. Mięso można podawać zarówno na gorąco jak i na zimno w formie wędliny.
Przepisy Dania główne
Dania główne
Farsz do naleśników na słono
Dania główne
Pieczone kotlety na młodej kapuscie
Dania główne
Placuszki z cukini I żołądki zapiekane z papryka cebula grzybami
Dania główne
Kotlety mielone z szynki
Farsz do naleśników na słono
Naleśniki to jedno z popularniejszych dań pojawiających się na naszych stołac...
Odsłon: 1
Pieczone kotlety na młodej kapuscie
Niebo w gębie
Odsłon: 66