Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Boczniaki smażone z papryką podane w sosie śmietanowo-serowym na kaszy kuskus.
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1690
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1491
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1473
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1707
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1690
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1491
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1473
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1707
Składniki
Kaszę kuskus zalewamy gorącym bulionem, mieszamy i odstawiamy do napęcznienia. Boczniaki oczyszczamy, odrzucamy twarde części a resztę kroimy w paski. Paprykę oczyszczamy z nasion, kroimy w kostkę lub paski. Na patelni rozgrzewamy masło i wrzucamy pokrojone grzyby i paprykę.Podsmażamy do czasu aż będą miękkie. Doprawiamy solą, pieprzem i mieloną papryką
Do miękkich grzybów i papryki wlewamy śmietanę i dodajemy pokrojony ser brie. Podgrzewamy na małym ogniu /często mieszając/ do czasu aż ser roztopi się i połączy ze śmietaną. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Porcje kaszy z boczniakami w sosie podajemy od razu po przygotowaniu.