Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Boczniaki smażone z papryką podane w sosie śmietanowo-serowym na kaszy kuskus.
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1074
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 160
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2202
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4237
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1074
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 160
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2202
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4237
Składniki
Kaszę kuskus zalewamy gorącym bulionem, mieszamy i odstawiamy do napęcznienia. Boczniaki oczyszczamy, odrzucamy twarde części a resztę kroimy w paski. Paprykę oczyszczamy z nasion, kroimy w kostkę lub paski. Na patelni rozgrzewamy masło i wrzucamy pokrojone grzyby i paprykę.Podsmażamy do czasu aż będą miękkie. Doprawiamy solą, pieprzem i mieloną papryką
Do miękkich grzybów i papryki wlewamy śmietanę i dodajemy pokrojony ser brie. Podgrzewamy na małym ogniu /często mieszając/ do czasu aż ser roztopi się i połączy ze śmietaną. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Porcje kaszy z boczniakami w sosie podajemy od razu po przygotowaniu.