Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Podstawę dania stanowi wysokiej jakości polędwica wołowa lub ligawa i mięso wieprzowe z szynki.
Choinki z ciasta francuskiego to szybka i efektowna przekąska, którą przyrząd...
Odsłon: 2937
Lekki i puszysty sernik a do tego łatwy i prosty w przygotowaniu.
Odsłon: 346
Szybkie i puszyste placuszki to super pomysł na ciepłe śniadanie, deser czy p...
Odsłon: 244
Polecam. Zwykła bułeczka. Wybornie smakuje z kubkiem mleka.
Odsłon: 375
Choinki z ciasta francuskiego to szybka i efektowna przekąska, którą przyrząd...
Odsłon: 2937
Lekki i puszysty sernik a do tego łatwy i prosty w przygotowaniu.
Odsłon: 346
Szybkie i puszyste placuszki to super pomysł na ciepłe śniadanie, deser czy p...
Odsłon: 244
Polecam. Zwykła bułeczka. Wybornie smakuje z kubkiem mleka.
Odsłon: 375
Składniki
Mięsa kroimy w cienkie, podłużne paski. Na rozgrzaną patelnię z dodatkiem 2-3 łyżek oleju przekładamy mięsa i smażymy przez 4-5 minut aż będzie przysmażone z każdej strony. Po tym czasie dodajemy posiekane drobno ogórki, a także pokrojoną w kostkę paprykę, a także pieczarki. Smażymy przez 2-3 minuty. Dodajemy ziele angielskie, liście laurowe, przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku, koncentrat pomidorowy, a także wlewamy około 500 ml bulionu. Dusimy pod przykryciem przez ok. 30-45 minut do miękkości mięs. Co jakiś czas mieszamy, sos musi nieco zgęstnieć. Kilka minut przed końcem gotowania sosu, wlewamy śmietanę i posiekaną natkę pietruszkę. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Gulasz podajemy z wcześniej ugotowaną kaszą pęczak lub inną. Smacznego !!!