Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Podstawę dania stanowi wysokiej jakości polędwica wołowa lub ligawa i mięso wieprzowe z szynki.
Dzisiaj placki ziemniaczane przygotowane trochę inaczej jak za zwyczaj. Plack...
Odsłon: 354
Zapiekane mięso z cebulą, czosnkiem i kremowym sosem to klasyczne danie, któr...
Odsłon: 559
Ziemniaki po bacowsku to proste danie, które jest jednocześnie niezwykle pysz...
Odsłon: 3769
Rozpływające się w ustach kremowe bakłażany. Odpowiednio przygotowane nie zas...
Odsłon: 106
Prosty w przygotowaniu , puszysty sernik , przygotowany na spodzie z biszkopt...
Odsłon: 5006
Dzisiaj placki ziemniaczane przygotowane trochę inaczej jak za zwyczaj. Plack...
Odsłon: 354
Zapiekane mięso z cebulą, czosnkiem i kremowym sosem to klasyczne danie, któr...
Odsłon: 559
Ziemniaki po bacowsku to proste danie, które jest jednocześnie niezwykle pysz...
Odsłon: 3769
Rozpływające się w ustach kremowe bakłażany. Odpowiednio przygotowane nie zas...
Odsłon: 106
Prosty w przygotowaniu , puszysty sernik , przygotowany na spodzie z biszkopt...
Odsłon: 5006
Składniki
Mięsa kroimy w cienkie, podłużne paski. Na rozgrzaną patelnię z dodatkiem 2-3 łyżek oleju przekładamy mięsa i smażymy przez 4-5 minut aż będzie przysmażone z każdej strony. Po tym czasie dodajemy posiekane drobno ogórki, a także pokrojoną w kostkę paprykę, a także pieczarki. Smażymy przez 2-3 minuty. Dodajemy ziele angielskie, liście laurowe, przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku, koncentrat pomidorowy, a także wlewamy około 500 ml bulionu. Dusimy pod przykryciem przez ok. 30-45 minut do miękkości mięs. Co jakiś czas mieszamy, sos musi nieco zgęstnieć. Kilka minut przed końcem gotowania sosu, wlewamy śmietanę i posiekaną natkę pietruszkę. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Gulasz podajemy z wcześniej ugotowaną kaszą pęczak lub inną. Smacznego !!!