Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Podstawę dania stanowi wysokiej jakości polędwica wołowa lub ligawa i mięso wieprzowe z szynki.
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 9131
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1136
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 11466
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 495
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 9131
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1136
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 11466
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 495
Składniki
Mięsa kroimy w cienkie, podłużne paski. Na rozgrzaną patelnię z dodatkiem 2-3 łyżek oleju przekładamy mięsa i smażymy przez 4-5 minut aż będzie przysmażone z każdej strony. Po tym czasie dodajemy posiekane drobno ogórki, a także pokrojoną w kostkę paprykę, a także pieczarki. Smażymy przez 2-3 minuty. Dodajemy ziele angielskie, liście laurowe, przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku, koncentrat pomidorowy, a także wlewamy około 500 ml bulionu. Dusimy pod przykryciem przez ok. 30-45 minut do miękkości mięs. Co jakiś czas mieszamy, sos musi nieco zgęstnieć. Kilka minut przed końcem gotowania sosu, wlewamy śmietanę i posiekaną natkę pietruszkę. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Gulasz podajemy z wcześniej ugotowaną kaszą pęczak lub inną. Smacznego !!!