Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wiosna! A jak wiosna to koniecznie musi być pyszna, aromatyczna botwinka. Koniecznie z jajem, koperkiem i młodymi ziemniaczkami.
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10117
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2742
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1865
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 720
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3964
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10117
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2742
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1865
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 720
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3964
Składniki
Zagotuj bulion. Dodaj starte na tarce o grubych oczkach marchewkę oraz pietruszkę.
Buraka obranego pokrojonego w kostkę lub również startego na tarce dorzuć razem z marchewką i pietruszką. Zagotuj i gotuj około 10 minut.
Po tym czasie dodaj pokrojoną botwinkę. Zagotuj i gotuj kolejne 10 minut.
Dopraw do smaku solą, i pieprzem. Wciśnij sok z limonki.
Zahartuj śmietanę i dodaj do zupy.
Dodaj poszatkowany koper.
Serwuj z jajkiem na twardo, młodymi ziemniakami, dymką i zieloną pietruszką :)