Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kto jadł takie kopertki. ? Warto zrobić.
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2243
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1351
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 507
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3516
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1160
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2243
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1351
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 507
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3516
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1160
Składniki
1. Fasolę moczymy w wodzie ( najlepiej zostawić na noc), następnie zalewamy wodą, solimy i gotujemy. 2. Kiełbasę kroimy drobno, obsmażamy na rozgrzanym oleju. 3. Gdy fasola jest już miękka, dodajemy kiełbasę. 4. Wlewamy przecier pomidorowy. 5. Doprawiamy chili. 6. Mąkę rozrabiamy w małej ilości wody, hartując wlewamy do fasolki, 2 minuty gotujemy, sos musi być gęsty. 7. Mięso kroimy w plastry, rozbijamy. 8. Doprawiamy pieprzem oraz solą.
9. Farsz nakładamy na każdy kawałek mięsa.
10. Składamy w kopertki.
11. Obtaczamy w mące.
12. Zanurzamy w roztrzepanym jajku.
13. Panierujemy w bułce tartej.
14. Smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron.
15. Danie gotowe. 16. Smacznego.