Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Meksykańskie Calaveras z dyni Georgia Roaster, Niebieskich ziemniaków Vitelotte, cebulki Walla Walla, kasztanowych pieczarek i kolorowej kukurydzy Fiesta polane sosem z papryczek chipotle ( ostry sos z papryczek suszonych na dymie) polecam takie frykasy rozgrzewajace, aromatyczne i sycące ps Calvera , w kontekście Dnia Zmarłych, jest reprezentacją ludzkiej czaszki lub szkieletu. Termin ten jest często stosowany do jadalnych lub dekoracyjnych czaszek wykonanych z cukru , dyni lub innego jedzeinia , używanych podczas meksykańskich obchodów Dnia Zmarłych i rzymskokatolickiego święta Zadusznego.
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1290
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 792
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1416
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1290
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 792
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1416
Składniki
Ziemniaki najlepiej mniejsze, należy obrać ze skórki , podobnie jak inne warzywa.
Co drugi ziemniak i kawałek dyni warto uformować za pomocą noża w kształt czaszki. Następnie kolejno nadziać na szpatułkę do szaszłyka wszystkie warzywa i pieczarki. Cebulki małej i grzybów nie należy przekrawać .
Nadziane szpatułki szaszłyka należy polać olejemu i włożyć do nagrzanego do 200 stopni celsjusza piekarnika na minimum 25 minut. Piec aż do zrumienienia.
Upieczone najlepiej podawać prosto z pieca.
Podawać z sosem z papryczek Chipotle najlepiej :) ( ostry sos z papryczek suszonych na dymie))