Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Takie brokuły idealnie pasują np do ziemniaków i jajka sadzonego dla tych,którzy nie przepadają za szpinakiem,czego osobiście nie mogę zrozumieć:)
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9519
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1095
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4426
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 168
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 20782
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9519
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1095
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4426
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 168
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 20782
Składniki
Brokuł umyć,podzielić na mniejsze kawałki,ugotować do miękkości,odcedzić,przestudzić i rozgnieść widelcem lub blenderem.
Z mąki i masła zrobić zasmażkę rozprowadzając ją mlekiem i stale mieszając podgotować ok 3 min.do uzyskania gładkiego sosu.
Sos wlać do rozgniecionego brokuła,dodać czosnek przeciśnięty przez praskę,koperek,bazylię i sól do smaku.Podgrzać i wymieszać.