Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj miałam ochotę na brokuły więc postanowiłam je sobie zrobić zapiekane pod beszamelem, wyszły bardzo smaczne i szybko zniknęły z talerzy.
naczynie żaroodporne,
Istnieje wiele sposobów na podanie kurczaka, innych niż kotlety. Poniżej pomy...
Odsłon: 328
Dla małych i dla dużych. Polecam.
Odsłon: 2282
Sernik jest kremowy, dostatecznie słodki, przełamany delikatnie kwaskowym m...
Odsłon: 380
Dziś pierwszy raz przedstawiam wam mój przepis na Sernik jaglany na zimno. Bo...
Odsłon: 124
Istnieje wiele sposobów na podanie kurczaka, innych niż kotlety. Poniżej pomy...
Odsłon: 328
Dla małych i dla dużych. Polecam.
Odsłon: 2282
Sernik jest kremowy, dostatecznie słodki, przełamany delikatnie kwaskowym m...
Odsłon: 380
Dziś pierwszy raz przedstawiam wam mój przepis na Sernik jaglany na zimno. Bo...
Odsłon: 124
Składniki
Brokuły ugotować w osolonej wodzie na pół twardo. Po ugotowaniu wyjąć, wystudzić i podzielić na różyczki. Różyczki ułożyć w żaroodpornym naczyniu, lekko osolić i popieprzyć oraz obsypać połową startego na tarce sera. Przygotować sos; Na patelni roztopić masło ,dodać mąkę lekko podsmażyć (tak jak zasmażkę), cały czas mieszając dodawać gorące podgrzane mleko oraz przyprawy. Ubijać trzepaczką aby nie porobiły się grudki. Całość przetrzeć przez sito. Tak przygotowanym sosem polać brokuły a na wierz zetrzeć pozostały ser żółty. Włożyć do nagrzanego piekarnika i zapiekać do całkowitego rozpuszczenia i zrumienienia sera. Można podawać z sadzonym jajkiem lub jako samodzielne danie.