Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Można wykorzystać jako dodatek do dania głównego lub jako przystawka i podać z chrupkim pieczywem.
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 216
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 773
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 907
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 121
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2798
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 216
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 773
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 907
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 121
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2798
Składniki
Brokuły oczyszczamy i lekko podgotowujemy najlepiej na parze. słonecznik prażymy na suchej patelni na brązowy kolor a ser trzemy na tarce o grubych oczkach.
Sos: Rozpuszczamy masło w garnku i dodajemy mąkę, doprowadzamy do gładkiej zrumienionej masy i wlewamy mleko, następnie dodajemy 1/2 kostki rosołowej, zioła do smaku i szczyptę pieprzu. gotujemy do momentu zgęstnięcia.
Brokuły wyłożyć do naczynia żaroodpornego o śr.ok 15 na 25cm. , zalać sosem, posypać serem i słonecznikiem. Piec w temp.180 stopni ok 15 do 20 minut do zrumienienia. Podawać jako dodatek do drugiego dania(ja uwielbiam z rybą z grilla) albo jako zakąskę i podać z jakimkolwiek najlepiej chrupkim pieczywem. Smacznego :)