Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Można wykorzystać jako dodatek do dania głównego lub jako przystawka i podać z chrupkim pieczywem.
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 1468
Pulpety w sosie chrzanowo -koperkowym to pomysł na szybki obiad. Możemy je p...
Odsłon: 1648
Przepyszny chleb z dodatkiem malasy trzcinowej. Dzięki niej chleb jest lekko...
Odsłon: 60
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 1468
Pulpety w sosie chrzanowo -koperkowym to pomysł na szybki obiad. Możemy je p...
Odsłon: 1648
Przepyszny chleb z dodatkiem malasy trzcinowej. Dzięki niej chleb jest lekko...
Odsłon: 60
Składniki
Brokuły oczyszczamy i lekko podgotowujemy najlepiej na parze. słonecznik prażymy na suchej patelni na brązowy kolor a ser trzemy na tarce o grubych oczkach.
Sos: Rozpuszczamy masło w garnku i dodajemy mąkę, doprowadzamy do gładkiej zrumienionej masy i wlewamy mleko, następnie dodajemy 1/2 kostki rosołowej, zioła do smaku i szczyptę pieprzu. gotujemy do momentu zgęstnięcia.
Brokuły wyłożyć do naczynia żaroodpornego o śr.ok 15 na 25cm. , zalać sosem, posypać serem i słonecznikiem. Piec w temp.180 stopni ok 15 do 20 minut do zrumienienia. Podawać jako dodatek do drugiego dania(ja uwielbiam z rybą z grilla) albo jako zakąskę i podać z jakimkolwiek najlepiej chrupkim pieczywem. Smacznego :)