Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Można wykorzystać jako dodatek do dania głównego lub jako przystawka i podać z chrupkim pieczywem.
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8481
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1236
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10171
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4631
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 687
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8481
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1236
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10171
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4631
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 687
Składniki
Brokuły oczyszczamy i lekko podgotowujemy najlepiej na parze. słonecznik prażymy na suchej patelni na brązowy kolor a ser trzemy na tarce o grubych oczkach.
Sos: Rozpuszczamy masło w garnku i dodajemy mąkę, doprowadzamy do gładkiej zrumienionej masy i wlewamy mleko, następnie dodajemy 1/2 kostki rosołowej, zioła do smaku i szczyptę pieprzu. gotujemy do momentu zgęstnięcia.
Brokuły wyłożyć do naczynia żaroodpornego o śr.ok 15 na 25cm. , zalać sosem, posypać serem i słonecznikiem. Piec w temp.180 stopni ok 15 do 20 minut do zrumienienia. Podawać jako dodatek do drugiego dania(ja uwielbiam z rybą z grilla) albo jako zakąskę i podać z jakimkolwiek najlepiej chrupkim pieczywem. Smacznego :)