Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Potrawa ta zawdzięcza swoją nazwę miejscowości Amatrice ,położonej w górach ,centralnej części kraju. Tutaj prezentujemy Wam białą wersję ,tego pysznego dania.
Nie przegapcie! Prosty, smaczny i efektowny przepis! Smak umiarkowanie słodki...
Odsłon: 2046
szybki przepis na pizzę:) z tych propozycji wyjdzie około 12 małych porcji
Odsłon: 344
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 766
Śledzie po japońsku to jedna z potraw wigilijnych mojego stołu, ale robię ja...
Odsłon: 17227
Nie przegapcie! Prosty, smaczny i efektowny przepis! Smak umiarkowanie słodki...
Odsłon: 2046
szybki przepis na pizzę:) z tych propozycji wyjdzie około 12 małych porcji
Odsłon: 344
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 766
Śledzie po japońsku to jedna z potraw wigilijnych mojego stołu, ale robię ja...
Odsłon: 17227
Składniki
Makaron gotujemy w dużej ilości osolonej wody na półtwardo. W międzyczasie rozgrzewamy oliwę ,wrzucamy posiekaną papryczkę i pokrojony w kostkę boczek ,smażymy aż się zrumieni. Boczek zdejmujemy z rondla i na tym samym tłuszczu szklimy posiekaną cebulę. Boczek wkładamy z powrotem ,mieszamy z cebulą ,dodajemy odcedzony makaron. Całość smażymy na średnim ogniu 5-7 min cały czas mieszając. Na koniec obficie posypujemy posiekaną natką ,mieszamy i rozkładamy na talerze. Przed podaniem każdy talerz posypujemy serem.