Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pyszny jesienny makaron z kurczakiem
Letni galaretkowiec Lastryko to niezwykle efektowny deser, który nie tylko pr...
Odsłon: 2419
Cukinia z mięsem mielonym to uniwersalna baza do wielu dań. Możesz zaserwować...
Odsłon: 1882
Letni galaretkowiec Lastryko to niezwykle efektowny deser, który nie tylko pr...
Odsłon: 2419
Cukinia z mięsem mielonym to uniwersalna baza do wielu dań. Możesz zaserwować...
Odsłon: 1882
Składniki
W dużym garnku zagotowuję wodę. Solę i wrzucam makaron. Gotuję al dente. Odcedzam i zostawiam na sicie. W międzyczasie smażę krótko czosnek na niewielkiej ilości oleju. Dodaję cukier i mieszam do rozpuszczenia. Zalewam winem i zagotowuję. Dodaję pierś pokrojoną w kostkę i duszę około 5-7 minut. Dodaję dynię i podgrzewam. Przyprawiam do smaku i duszę. Dodaję paprykę i podgrzewam. Kiedy wszystko jest ciepłe, dodaję makaron i serek homogenizowany. Podgrzewam i przyprawiam do smaku. Dodaję porwaną natkę. Pestki prażę na suchej patelni. Posypuję gorące danie.