Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bucatini to makaron z mąki durum typowy dla kuchni włoskiej środkowych Włoch, a zwłaszcza okolic Rzymu, ale również i Sycylii. Zbliżony do spaghetti, ale grubszy i z otworem na całej długości. Dzięki temu sos przenika do środka makaronu. Mój obiad znów robił się praktycznie sam przy minimalnym moim czasie spędzonym w kuchni. Wykonanie takiego posiłku to 15 minut, w tym zaledwie 3-4 minuty to przygotowanie posiłku, reszta to nastawienie timera i czekanie, aż jedzenie samo się zrobi.
Owsianka z kurkumą – złoto nie tylko dla jelit, ale również serca i mózgu. Kt...
Odsłon: 41
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 564
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2011
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4005
Owsianka z kurkumą – złoto nie tylko dla jelit, ale również serca i mózgu. Kt...
Odsłon: 41
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 564
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2011
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4005
Składniki
W naczyniu żaroodpornym układamy makaron, można złamać go na pół jeśli się nie mieści. Makaron zalewamy przegotowaną wodą. Woda powinna tylko pokryć makaron. Do makaronu dodajemy olej rzepakowy oraz sól. Lekko mieszamy. Na makaronie układamy warzywa oprócz pomidorków. Całość posypujemy solą, pieprzem oraz tymiankiem.Wstawiamy do parowaru i gotujemy na parze10 minut. Po tym czasie dodajemy pokruszony ser i pomidorki. Parujemy, jeszcze 5 minut. W grillu elektrycznym pieczemy polędwiczki kurczaka. Na talerze wykładamy porcję makaronu z warzywami. Na wierzch układamy polędwiczki z kurczaka posypujemy posiekaną natką pietruszki.