Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mi najbardziej smakowały te z kiełbasą.
Odsłon: 677
Dzisiaj w roli głównej kapusta pekińska. Pekinka raczej kojarzy się z surówką...
Odsłon: 137
Marzysz o naleśnikach, które są cienkie, delikatne i nie rwą się podczas smaż...
Odsłon: 1303
Mi najbardziej smakowały te z kiełbasą.
Odsłon: 677
Dzisiaj w roli głównej kapusta pekińska. Pekinka raczej kojarzy się z surówką...
Odsłon: 137
Marzysz o naleśnikach, które są cienkie, delikatne i nie rwą się podczas smaż...
Odsłon: 1303
Składniki
Cebulę pokroić w kostkę ,zeszklić na oliwie (ok. 4 łyżek). Dodać pomidory z puszki. Dusić pod przykryciem 5 min ,po czym dodać wino i posiekany czosnek. Odparować nadmiar płynu. W tym czasie ugotować makaron ,odcedzić zostawiając odrobinę wody z makaronu. Do sosu dodać małże ,udusić do miękkości ,doprawić do smaku solą i pieprzem. Całość wrzucić do garnka z makaronem ,lekko podgotować pozbywając się nadmiaru płynu. Na koniec wrzucić posiekaną natkę pietruszki ,wymieszać. Podawać ciepłe.