Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Do świąt Bożego Narodzenia coraz bliżej. Dlatego, jeśli planujesz upiec pyszn...
Odsłon: 93883
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2716
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3534
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1636
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2309
Do świąt Bożego Narodzenia coraz bliżej. Dlatego, jeśli planujesz upiec pyszn...
Odsłon: 93883
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2716
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3534
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1636
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2309
Składniki
Cebulę obrać, pokroić i usmażyć na oleju.
Do cebuli dodać pomidory z zalewą. Smażyć, aż się odparuje woda. Posolić, popieprzyć i dodać kminek. Oddzielić żółtko od 1 jajka. Żółtko i pozostałe jaka dodać do cebuli z pomidorami. Smażyć jak jajecznicę, aż jajko się zetnie.
W międzyczasie rozrobić drożdże z ciepłą wodą i odrobiną cukru. Odstawić w ciepłe miejsce pod ściereczkę, aż urosną.
Wyrośnięte drożdże wyrobić z mąką i odrobiną oleju. Na gładkie ciasto. Jeśli wyjdzie za suche, dodać trochę wody. Odstawić ciasto do wyrośnięcia na 15 minut.
Z ciasta uformować bułeczki, nadziać je farszem. Zakleić i posmarować białkiem.
Piec ok 30 minut (obserwować) w temperaturze 180 C. Będą gotowe gdy się zezłocą.