Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 7004
Przepis dnia
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 30547
Przepis dnia
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 29271
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 7004
Przepis dnia
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 30547
Przepis dnia
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 29271
Składniki
Cebulę obrać, pokroić i usmażyć na oleju.
Do cebuli dodać pomidory z zalewą. Smażyć, aż się odparuje woda. Posolić, popieprzyć i dodać kminek. Oddzielić żółtko od 1 jajka. Żółtko i pozostałe jaka dodać do cebuli z pomidorami. Smażyć jak jajecznicę, aż jajko się zetnie.
W międzyczasie rozrobić drożdże z ciepłą wodą i odrobiną cukru. Odstawić w ciepłe miejsce pod ściereczkę, aż urosną.
Wyrośnięte drożdże wyrobić z mąką i odrobiną oleju. Na gładkie ciasto. Jeśli wyjdzie za suche, dodać trochę wody. Odstawić ciasto do wyrośnięcia na 15 minut.
Z ciasta uformować bułeczki, nadziać je farszem. Zakleić i posmarować białkiem.
Piec ok 30 minut (obserwować) w temperaturze 180 C. Będą gotowe gdy się zezłocą.