Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1432
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231816
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4978
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1432
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231816
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4978
Składniki
Cebulę obrać, pokroić i usmażyć na oleju.
Do cebuli dodać pomidory z zalewą. Smażyć, aż się odparuje woda. Posolić, popieprzyć i dodać kminek. Oddzielić żółtko od 1 jajka. Żółtko i pozostałe jaka dodać do cebuli z pomidorami. Smażyć jak jajecznicę, aż jajko się zetnie.
W międzyczasie rozrobić drożdże z ciepłą wodą i odrobiną cukru. Odstawić w ciepłe miejsce pod ściereczkę, aż urosną.
Wyrośnięte drożdże wyrobić z mąką i odrobiną oleju. Na gładkie ciasto. Jeśli wyjdzie za suche, dodać trochę wody. Odstawić ciasto do wyrośnięcia na 15 minut.
Z ciasta uformować bułeczki, nadziać je farszem. Zakleić i posmarować białkiem.
Piec ok 30 minut (obserwować) w temperaturze 180 C. Będą gotowe gdy się zezłocą.