Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Burger rodem z PRL – Mortadela nie musi być w panierce
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 19999
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 526
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 605
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7034
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1244658
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 19999
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 526
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 605
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7034
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1244658
Składniki
Zacznij od przygotowania sosu. Do 7 łyżek majonezu dodaj papryczki jalapeno z zalewy octowej oraz pół łyżeczki curry i zmiksuj na gładko. Następnie z 5 plastrów boczku ułóż kratkę (#). Na boczek połóż plaster sera, następnie mortadele, którą obsyp z obu stron mieszanką papryki słodkiej i wędzonej. Całość przykryj kolejnym plastrem sera i zawiń boczkiem (jak na filmie) tworząc małą paczuszkę. Gotową paczuszkę możesz już wrzucić na grilla elektrycznego ( lub patelnie) rumieniąc ją z każdej strony. W międzyczasie gdy boczek się rumieni, a mortadela zyskuje kołderkę z roztopionego sera możesz przygotować inne dodatki. Pokrój sałatę rzymską i ogórek kiszony oraz przesiekaj szczypiorek. Przed samym końcem grillowania mięsa wrzuć przekrojoną bułkę do piekarnika. Na spodzie górnej połówki ułóż plaster sera. Gdy ser się roztopi możesz wyjąć bułki i składać burgera lub jak kto woli bułkę z mięsem. Zacznij od sosu, następnie dodaj pokrojone liście sałaty. Możesz dodatkowo delikatnie nałożyć na nią porcję sosu. Teraz czas na bohatera: mortadela zapakowana w zrumieniony boczek ląduje na sałacie. Dopełnieniem tego pysznego burgera będzie ogórek i oczywiście szczypiorek . Na koniec dodaj jeszcze tylko porcję sosu i przykryj pozostałą połówką bułki z roztopionym serem. Smacznego Wpadajcie na mój youtubowy kanał z góry dzięki :D