Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Burger rodem z PRL – Mortadela nie musi być w panierce
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 1441
Pulpety w sosie chrzanowo -koperkowym to pomysł na szybki obiad. Możemy je p...
Odsłon: 1603
Przepyszny chleb z dodatkiem malasy trzcinowej. Dzięki niej chleb jest lekko...
Odsłon: 55
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 1441
Pulpety w sosie chrzanowo -koperkowym to pomysł na szybki obiad. Możemy je p...
Odsłon: 1603
Przepyszny chleb z dodatkiem malasy trzcinowej. Dzięki niej chleb jest lekko...
Odsłon: 55
Składniki
Zacznij od przygotowania sosu. Do 7 łyżek majonezu dodaj papryczki jalapeno z zalewy octowej oraz pół łyżeczki curry i zmiksuj na gładko. Następnie z 5 plastrów boczku ułóż kratkę (#). Na boczek połóż plaster sera, następnie mortadele, którą obsyp z obu stron mieszanką papryki słodkiej i wędzonej. Całość przykryj kolejnym plastrem sera i zawiń boczkiem (jak na filmie) tworząc małą paczuszkę. Gotową paczuszkę możesz już wrzucić na grilla elektrycznego ( lub patelnie) rumieniąc ją z każdej strony. W międzyczasie gdy boczek się rumieni, a mortadela zyskuje kołderkę z roztopionego sera możesz przygotować inne dodatki. Pokrój sałatę rzymską i ogórek kiszony oraz przesiekaj szczypiorek. Przed samym końcem grillowania mięsa wrzuć przekrojoną bułkę do piekarnika. Na spodzie górnej połówki ułóż plaster sera. Gdy ser się roztopi możesz wyjąć bułki i składać burgera lub jak kto woli bułkę z mięsem. Zacznij od sosu, następnie dodaj pokrojone liście sałaty. Możesz dodatkowo delikatnie nałożyć na nią porcję sosu. Teraz czas na bohatera: mortadela zapakowana w zrumieniony boczek ląduje na sałacie. Dopełnieniem tego pysznego burgera będzie ogórek i oczywiście szczypiorek . Na koniec dodaj jeszcze tylko porcję sosu i przykryj pozostałą połówką bułki z roztopionym serem. Smacznego Wpadajcie na mój youtubowy kanał z góry dzięki :D