Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Burger rodem z PRL – Mortadela nie musi być w panierce
Wolno, z atencją i starannie gotowany CARAPULCRA CHACHAPOYA czyli gulasz lud...
Odsłon: 20
Wigilijne śledzie w śmietanie to najlepsze śledzie , które zawsze muszą być n...
Odsłon: 432
Witam serdecznie i zapraszam na paszteciki z kapustą i grzybami. Paszteciki z...
Odsłon: 14977
Pieczony, domowy pasztet z łopatki wieprzowej to wyśmienity dodatek do pieczy...
Odsłon: 1716
Wolno, z atencją i starannie gotowany CARAPULCRA CHACHAPOYA czyli gulasz lud...
Odsłon: 20
Wigilijne śledzie w śmietanie to najlepsze śledzie , które zawsze muszą być n...
Odsłon: 432
Witam serdecznie i zapraszam na paszteciki z kapustą i grzybami. Paszteciki z...
Odsłon: 14977
Pieczony, domowy pasztet z łopatki wieprzowej to wyśmienity dodatek do pieczy...
Odsłon: 1716
Składniki
Zacznij od przygotowania sosu. Do 7 łyżek majonezu dodaj papryczki jalapeno z zalewy octowej oraz pół łyżeczki curry i zmiksuj na gładko. Następnie z 5 plastrów boczku ułóż kratkę (#). Na boczek połóż plaster sera, następnie mortadele, którą obsyp z obu stron mieszanką papryki słodkiej i wędzonej. Całość przykryj kolejnym plastrem sera i zawiń boczkiem (jak na filmie) tworząc małą paczuszkę. Gotową paczuszkę możesz już wrzucić na grilla elektrycznego ( lub patelnie) rumieniąc ją z każdej strony. W międzyczasie gdy boczek się rumieni, a mortadela zyskuje kołderkę z roztopionego sera możesz przygotować inne dodatki. Pokrój sałatę rzymską i ogórek kiszony oraz przesiekaj szczypiorek. Przed samym końcem grillowania mięsa wrzuć przekrojoną bułkę do piekarnika. Na spodzie górnej połówki ułóż plaster sera. Gdy ser się roztopi możesz wyjąć bułki i składać burgera lub jak kto woli bułkę z mięsem. Zacznij od sosu, następnie dodaj pokrojone liście sałaty. Możesz dodatkowo delikatnie nałożyć na nią porcję sosu. Teraz czas na bohatera: mortadela zapakowana w zrumieniony boczek ląduje na sałacie. Dopełnieniem tego pysznego burgera będzie ogórek i oczywiście szczypiorek . Na koniec dodaj jeszcze tylko porcję sosu i przykryj pozostałą połówką bułki z roztopionym serem. Smacznego Wpadajcie na mój youtubowy kanał z góry dzięki :D