Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Burgery rybne to wspaniała gratka dla wielbicieli greckich smaków i nieoczywistego nadzienia w burgerach. Obecność białej ryby uzupełnionej smakiem aromatycznego sosu majonezowo-korniszonowego to pomysł na szybkie, pożywne śniadanie lub ciekawy lunch.
Przepis dnia
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 5407
Dzisiaj szybki chleb bez wyrabiania z ziarnami. Piekłam ten chleb z podwójnej...
Odsłon: 29753
W tym roku wyjątkowo pięknie obrodziły nasze śliwki, przygotowałam więc pyszn...
Odsłon: 230
Ciasto Porachunki Teściowej to rezultat kulinarnej utarczki pomiędzy teściową...
Odsłon: 19408
Dzień dobry wszystkim mam dla was przepis na pyszne pączki jak u mamy tak wie...
Odsłon: 1050
Przepis dnia
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 5407
Dzisiaj szybki chleb bez wyrabiania z ziarnami. Piekłam ten chleb z podwójnej...
Odsłon: 29753
W tym roku wyjątkowo pięknie obrodziły nasze śliwki, przygotowałam więc pyszn...
Odsłon: 230
Ciasto Porachunki Teściowej to rezultat kulinarnej utarczki pomiędzy teściową...
Odsłon: 19408
Dzień dobry wszystkim mam dla was przepis na pyszne pączki jak u mamy tak wie...
Odsłon: 1050
Składniki
Przepłucz wodą filety rybne, osusz, oprósz pieprzem i posyp skórką otartą z cytryny. W trzech miseczkach przygotuj mąkę, roztrzepane jajka i bułkę tartą. Lekko obtocz każdy kawałek ryby w mące, potem zanurz w jajku, a następnie w bułce tartej, aby równomiernie pokryć rybę. Układaj na talerzu i wstaw do lodówki na 10 minut, aby zastygły.
W międzyczasie w średniej misce połącz majonez, jogurt, poszatkowane korniszony oraz kapary, siekany koperek, 1 łyżkę soku z cytryny oraz zmiażdżony czosnek. Wymieszaj sos.
Na dużej patelni rozgrzej olej na średnim ogniu. Smaż rybę przez 2-3 minuty z każdej strony lub do uzyskania złotobrązowego koloru. Przełóż na talerz wyłożony ręcznikiem papierowym.
Przekrój bułki na pół i ułóż podstawy bułek na talerzach. Wyłóż łyżką porcję sosu majonezowo-ogórkowego, na nim umieść rybny kotlecik, łyżeczkę sosu (by warzywa przykleiły się do sou), listki rukoli, pokrojonego w paski świeżego ogórka i zamknij burgera górą bułki. Jeśli konstrukcja jest zbyt chwiejna, nabij burgery patyczkami do szaszłyków. Podawaj od razu po przygotowaniu.