Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nic tak nie smakuje moim znajomym i rodzinie jak domowy Big mak ;) Przepis na bułeczki do burgerów znajdziesz na moim profilu.
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 5847
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8965
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 8209
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5620
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 5847
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8965
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 8209
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5620
Składniki
Wszystkie składniki mieszamy i wyrabiamy ok 3min, dzielimy mięso na 4 części.Zwilżamy dłonie wodą i formujemy płaskie okrągłe burgery,większe niż średnica bułek (skurczą sie przy smażeniu).Smażymy na 2 łyżkach oleju ok 3-4 min z każdej strony,bądź dłużej jeżeli chcemy mięso całkiem wysmażone.
Gdy mięso się smaży,podgrzewamy w piekarniku bułki z plastrem sera,kroimy warzywa i składamy burgera,nie żałując sosu. Podajemy z frytkami lub samodzielnie. Sos do burgerów to: wymieszaj: 4 łyżki majonezu stołowego, 3 łyżki ketchupu, 2 łyżeczki musztardy stołowej, gotowe!