Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nic tak nie smakuje moim znajomym i rodzinie jak domowy Big mak ;) Przepis na bułeczki do burgerów znajdziesz na moim profilu.
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1254531
Koniecznie muszą znaleźć się w spiżarni. Są bardzo smaczne. Można wykorzystać...
Odsłon: 1883
Pychota. Plińce z pomoczką czyli placki ziemniaczane po mazursku. Placki ziem...
Odsłon: 8436
Polecam, z miodem. Ja robię pikle ogórkowe każdego roku i wszystkie słoiczki...
Odsłon: 801
Polecam.
Odsłon: 1539
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1254531
Koniecznie muszą znaleźć się w spiżarni. Są bardzo smaczne. Można wykorzystać...
Odsłon: 1883
Pychota. Plińce z pomoczką czyli placki ziemniaczane po mazursku. Placki ziem...
Odsłon: 8436
Polecam, z miodem. Ja robię pikle ogórkowe każdego roku i wszystkie słoiczki...
Odsłon: 801
Polecam.
Odsłon: 1539
Składniki
Wszystkie składniki mieszamy i wyrabiamy ok 3min, dzielimy mięso na 4 części.Zwilżamy dłonie wodą i formujemy płaskie okrągłe burgery,większe niż średnica bułek (skurczą sie przy smażeniu).Smażymy na 2 łyżkach oleju ok 3-4 min z każdej strony,bądź dłużej jeżeli chcemy mięso całkiem wysmażone.
Gdy mięso się smaży,podgrzewamy w piekarniku bułki z plastrem sera,kroimy warzywa i składamy burgera,nie żałując sosu. Podajemy z frytkami lub samodzielnie. Sos do burgerów to: wymieszaj: 4 łyżki majonezu stołowego, 3 łyżki ketchupu, 2 łyżeczki musztardy stołowej, gotowe!