Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nic tak nie smakuje moim znajomym i rodzinie jak domowy Big mak ;) Przepis na bułeczki do burgerów znajdziesz na moim profilu.
Ach, cóż to jest za chleb..... Na zakwasie, z mnóstwem ziaren i miodem. Nie w...
Odsłon: 2087
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 161
Placki ziemniaczane to klasyczne danie, które uwielbia wielu z nas. Złociste,...
Odsłon: 1076
Sajgonki w nieco zdrowszej wersji. Zamiast smażyć, upiekłam je w piekarniku....
Odsłon: 1186
Przepis dnia
Smaczek teścia to danie, którego nikt nie odmówi. W dodatku pysznie miękkie m...
Odsłon: 12032
Ach, cóż to jest za chleb..... Na zakwasie, z mnóstwem ziaren i miodem. Nie w...
Odsłon: 2087
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 161
Placki ziemniaczane to klasyczne danie, które uwielbia wielu z nas. Złociste,...
Odsłon: 1076
Sajgonki w nieco zdrowszej wersji. Zamiast smażyć, upiekłam je w piekarniku....
Odsłon: 1186
Przepis dnia
Smaczek teścia to danie, którego nikt nie odmówi. W dodatku pysznie miękkie m...
Odsłon: 12032
Składniki
Wszystkie składniki mieszamy i wyrabiamy ok 3min, dzielimy mięso na 4 części.Zwilżamy dłonie wodą i formujemy płaskie okrągłe burgery,większe niż średnica bułek (skurczą sie przy smażeniu).Smażymy na 2 łyżkach oleju ok 3-4 min z każdej strony,bądź dłużej jeżeli chcemy mięso całkiem wysmażone.
Gdy mięso się smaży,podgrzewamy w piekarniku bułki z plastrem sera,kroimy warzywa i składamy burgera,nie żałując sosu. Podajemy z frytkami lub samodzielnie. Sos do burgerów to: wymieszaj: 4 łyżki majonezu stołowego, 3 łyżki ketchupu, 2 łyżeczki musztardy stołowej, gotowe!