Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wegetariańskie burgery z czarnej fasoli.....
Przepis dnia
Soczyste kotlety mielone i siekane.
Odsłon: 4056
Danie, które lubi chyba każdy czyli kapusta duszona z przyprawami i z dodatki...
Odsłon: 88
Włoska zupa fasolowa.
Odsłon: 200
Przepis dnia
Fantastyczna tarta marcepanowo-czekoladowa z nutką pomarańczową. Idealna na u...
Odsłon: 1676
Przepis dnia
Soczyste kotlety mielone i siekane.
Odsłon: 4056
Danie, które lubi chyba każdy czyli kapusta duszona z przyprawami i z dodatki...
Odsłon: 88
Włoska zupa fasolowa.
Odsłon: 200
Przepis dnia
Fantastyczna tarta marcepanowo-czekoladowa z nutką pomarańczową. Idealna na u...
Odsłon: 1676
Składniki
Fasolę odsączyć z zalewy, opłukać pod bieżącą wodą, dobrze osuszyć.
Cebulę i papryczkę chili bardzo drobno posiekać. Czosnek przecisnąć przez praskę.
Fasolę rozgnieść ubijakiem do ziemniaków, dodać pozostałe składniki. Masę dokładnie wyrobić, a następnie uformować okrągłe burgery (wyszło mi 5).
Na patelni rozgrzać olej, kłaść kotlety i smażyć po 3-4 minuty z obu stron. Bułki przekroić na pół, lekko podgrzać na grillu lub w piekarniku. Dolną połówkę bułki posmarować majonezem, ułożyć listki sałaty, plastry pomidora i awokado, fasolowego burgera, kleks ketchupu, krążki jalapeño i świeżą kolendrę.