Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wegetariańskie burgery z czarnej fasoli.....
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2387
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3552
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4364
Sernik Michałek to bogaty w smaku, pieczony sernik inspirowany popularnymi i...
Odsłon: 74517
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2387
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3552
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4364
Sernik Michałek to bogaty w smaku, pieczony sernik inspirowany popularnymi i...
Odsłon: 74517
Składniki
Fasolę odsączyć z zalewy, opłukać pod bieżącą wodą, dobrze osuszyć.
Cebulę i papryczkę chili bardzo drobno posiekać. Czosnek przecisnąć przez praskę.
Fasolę rozgnieść ubijakiem do ziemniaków, dodać pozostałe składniki. Masę dokładnie wyrobić, a następnie uformować okrągłe burgery (wyszło mi 5).
Na patelni rozgrzać olej, kłaść kotlety i smażyć po 3-4 minuty z obu stron. Bułki przekroić na pół, lekko podgrzać na grillu lub w piekarniku. Dolną połówkę bułki posmarować majonezem, ułożyć listki sałaty, plastry pomidora i awokado, fasolowego burgera, kleks ketchupu, krążki jalapeño i świeżą kolendrę.