Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wegetariańskie burgery mocno zyskują na popularności. Szczególnie te z dodatkiem cypryjskiego sera halloumi. Jest dość twardy, więc świetnie nadaje się do smażenia lub pieczenia. Przepis pochodzi z 516. odcinka programu "Ewa Gotuje".
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113057
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 436
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 782
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 581
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113057
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 436
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 782
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 581
Składniki
Cebulę i pomidora pokroić w plastry. Z awokado usunąć pestkę. Wyjąć miąższ i pokroić w plastry. Skropić sokiem z cytryny. Przyprawić solą sezamową. Ananasa obrać i pokroić w krążki. Halloumi pokroić w plastry. Bułki przekroić na pół.
Pieczywo, ananasa i ser opiec na ruszcie.
Spody bułek posmarować ajvarem. Ułożyć liście sałaty. Posmarować majonezem orzechowym (majonez wystarczy wymieszać z masłem orzechowym i sokiem z cytryny). Ułożyć ananasa i halloumi. Przykryć liśćmi sałaty. Posmarować sosem, ułożyć plastry pomidora, cebuli i awokado. Nakryć górną częścią bułki i spiąć patyczkami do szaszłyków.