Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wegetariańskie burgery mocno zyskują na popularności. Szczególnie te z dodatkiem cypryjskiego sera halloumi. Jest dość twardy, więc świetnie nadaje się do smażenia lub pieczenia. Przepis pochodzi z 516. odcinka programu "Ewa Gotuje".
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5346
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 882
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11778
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5069
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1332
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5346
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 882
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11778
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5069
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1332
Składniki
Cebulę i pomidora pokroić w plastry. Z awokado usunąć pestkę. Wyjąć miąższ i pokroić w plastry. Skropić sokiem z cytryny. Przyprawić solą sezamową. Ananasa obrać i pokroić w krążki. Halloumi pokroić w plastry. Bułki przekroić na pół.
Pieczywo, ananasa i ser opiec na ruszcie.
Spody bułek posmarować ajvarem. Ułożyć liście sałaty. Posmarować majonezem orzechowym (majonez wystarczy wymieszać z masłem orzechowym i sokiem z cytryny). Ułożyć ananasa i halloumi. Przykryć liśćmi sałaty. Posmarować sosem, ułożyć plastry pomidora, cebuli i awokado. Nakryć górną częścią bułki i spiąć patyczkami do szaszłyków.