Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wegetariańskie burgery mocno zyskują na popularności. Szczególnie te z dodatkiem cypryjskiego sera halloumi. Jest dość twardy, więc świetnie nadaje się do smażenia lub pieczenia. Przepis pochodzi z 516. odcinka programu "Ewa Gotuje".
Rosół często gości na świątecznym stole. Cieszy się nieustająco ogromną popul...
Odsłon: 90
Pomysłowy deser, którego przygotowanie trwa kilka chwil.
Odsłon: 134
Prosta i szybka w przygotowaniu surówka. Jest orzeźwiająca i pyszna. Może sta...
Odsłon: 286
Bitki z cebulą to klasyczne danie polskiej kuchni. Smakują wyśmienicie w towa...
Odsłon: 1101
Bigos myśliwski z karkówką i boczkiem wędzonym to prawdziwy klasyk w polskiej...
Odsłon: 753
Rosół często gości na świątecznym stole. Cieszy się nieustająco ogromną popul...
Odsłon: 90
Pomysłowy deser, którego przygotowanie trwa kilka chwil.
Odsłon: 134
Prosta i szybka w przygotowaniu surówka. Jest orzeźwiająca i pyszna. Może sta...
Odsłon: 286
Bitki z cebulą to klasyczne danie polskiej kuchni. Smakują wyśmienicie w towa...
Odsłon: 1101
Bigos myśliwski z karkówką i boczkiem wędzonym to prawdziwy klasyk w polskiej...
Odsłon: 753
Składniki
Cebulę i pomidora pokroić w plastry. Z awokado usunąć pestkę. Wyjąć miąższ i pokroić w plastry. Skropić sokiem z cytryny. Przyprawić solą sezamową. Ananasa obrać i pokroić w krążki. Halloumi pokroić w plastry. Bułki przekroić na pół.
Pieczywo, ananasa i ser opiec na ruszcie.
Spody bułek posmarować ajvarem. Ułożyć liście sałaty. Posmarować majonezem orzechowym (majonez wystarczy wymieszać z masłem orzechowym i sokiem z cytryny). Ułożyć ananasa i halloumi. Przykryć liśćmi sałaty. Posmarować sosem, ułożyć plastry pomidora, cebuli i awokado. Nakryć górną częścią bułki i spiąć patyczkami do szaszłyków.