Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wegetariańskie burgery mocno zyskują na popularności. Szczególnie te z dodatkiem cypryjskiego sera halloumi. Jest dość twardy, więc świetnie nadaje się do smażenia lub pieczenia. Przepis pochodzi z 516. odcinka programu "Ewa Gotuje".
Babka zawsze pięknie wygląda na stole. Ze zrobieniem babki maślanej każdy so...
Odsłon: 13498
Szybka, prosta i smaczna zapiekanka, której głównym składnikiem jest seler na...
Odsłon: 124
Pyszna sałatka, którą przygotujesz w kilkanaście minut. Możesz ją podać na ko...
Odsłon: 296
Babka zawsze pięknie wygląda na stole. Ze zrobieniem babki maślanej każdy so...
Odsłon: 13498
Szybka, prosta i smaczna zapiekanka, której głównym składnikiem jest seler na...
Odsłon: 124
Pyszna sałatka, którą przygotujesz w kilkanaście minut. Możesz ją podać na ko...
Odsłon: 296
Składniki
Cebulę i pomidora pokroić w plastry. Z awokado usunąć pestkę. Wyjąć miąższ i pokroić w plastry. Skropić sokiem z cytryny. Przyprawić solą sezamową. Ananasa obrać i pokroić w krążki. Halloumi pokroić w plastry. Bułki przekroić na pół.
Pieczywo, ananasa i ser opiec na ruszcie.
Spody bułek posmarować ajvarem. Ułożyć liście sałaty. Posmarować majonezem orzechowym (majonez wystarczy wymieszać z masłem orzechowym i sokiem z cytryny). Ułożyć ananasa i halloumi. Przykryć liśćmi sałaty. Posmarować sosem, ułożyć plastry pomidora, cebuli i awokado. Nakryć górną częścią bułki i spiąć patyczkami do szaszłyków.