Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Burgery z oscypkiem i boczkiem"
Dni spędzone na działce przy pracy powodują, że trzeba zrobić kolację przy ni...
Odsłon: 67
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 478
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1390
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1873
Dni spędzone na działce przy pracy powodują, że trzeba zrobić kolację przy ni...
Odsłon: 67
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 478
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1390
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1873
Składniki
Szalotki posiekaj i podsmaż na maśle, ostudź. Mięso włóż do miski. Dodaj żółtko, wodę, musztardę, czosnek, posiekaną natkę, szalotki. Dokładnie wymieszaj i przypraw do smaku.
Uformuj burgery. Smaż na grillowej patelni po 3 minuty z każdej strony (możesz lekko posmarować patelnię olejem). Kotleciki powinny być różowe w środku. Na tej samej patelni podsmaż plastry boczku oraz oscypki.
Bułki przekrój na pół i podgrzej w piekarniku. Na połówce bułki połóż liście szpinaku, burger, plaster pomidora, cebuli, kiszonego ogórka, grillowany oscypek oraz zrumieniony boczek. Nakryj drugą częścią bułki. Kanapkę zepnij długim patyczkiem. Na patyczek nabij pomidorki koktajlowe i plaster czerwonej cebuli.
Podaj z gotowym dżemem żurawinowym lub domowym sosem żurawinowym. kanapki są dowolne i zależą od upodobania oraz zawartości lodówki.
<strong>Małgorzata Kwiatkowska z Krapkowic</strong>Źródło: Takie jest życie