Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekkie, proste i pyszne danie z delikatną, kremową Burratą. To idealny obiad w letni dzień, a zrobicie go w pół godziny na jednej blaszce.
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 185
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 914
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 185
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 914
Składniki
Cukinię kroimy w półplasterki, cebulę na ósemki. Na połowie blaszki z papierem do pieczenia układamy cukinię, cebulę i pomidory. Posypujemy solą i pieprzem, polewamy oliwą, a na górze układamy gałązkę rozmarynu. Bagietkę kroimy na kromki i układamy na drugiej połowie blaszki, również polewamy oliwą. Pieczemy w 180 stopniach przez 20 minut w termoobiegu. UWAGA! Jeśli wolicie mniej wypieczone grzanki, pieczcie najpierw warzywa przez 10 minut, a dopiero potem dołóżcie pieczywo.
Na talerzu lub w misce układamy pieczone warzywa i pieczywo. Dokładamy połowę burraty, polewamy ją oliwą i dekorujemy świeżymi ziołami.