Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Danie kuchni meksykańskiej ,szybkie do zrobienia i szybko znikające z talerza.
Na dzisiejszą zapiekankę miałam trochę grzybów, ziemniaków, kalafiora i kiełb...
Odsłon: 1403
Wykonanie idealnych gołąbków jest dla mnie zawsze stresujące. Ułatwiłam sobie...
Odsłon: 14928
Moim zdaniem połączenie ziemniaków z mięsem jest super połączeniem. Zapraszam...
Odsłon: 947
Na dzisiejszą zapiekankę miałam trochę grzybów, ziemniaków, kalafiora i kiełb...
Odsłon: 1403
Wykonanie idealnych gołąbków jest dla mnie zawsze stresujące. Ułatwiłam sobie...
Odsłon: 14928
Moim zdaniem połączenie ziemniaków z mięsem jest super połączeniem. Zapraszam...
Odsłon: 947
Składniki
Cebule pokrojone w kostkę zeszklić na maśle,dodać przeciśnięty przez praskę czosnek,oraz zmielone mięso. Wszystko smażyć 10 min. Po tym czasie dodać paprykę pokrojoną w drobną kostkę ,papryczkę chili pokrojoną drobniutko i pomidory. Dusić 5 min.
Fasolkę i kukurydzę odcedzić z wody,wrzucić do mięsa. Doprawić do smaku solą,pieprzem i maggi. Podsmażyć jeszcze przez 5 min. Wystudzić. Letnie nakładać po dwie łyżki na placki tortilli ,posypać serem ,zawinąc jak naleśniki i kłaść na patelnię .
Podsmażyć na złoty kolor .Ciepłe posypać po wierzchu serem.
Smacznego życzę!