Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Danie kuchni meksykańskiej ,szybkie do zrobienia i szybko znikające z talerza.
Przepis dnia
Smaczek teścia to danie, którego nikt nie odmówi. W dodatku pysznie miękkie m...
Odsłon: 12116
Słodki ziemniak w cieście? Uwierzcie, to ciasto cieszy podniebienie..... Bata...
Odsłon: 23
Ach, cóż to jest za chleb..... Na zakwasie, z mnóstwem ziaren i miodem. Nie w...
Odsłon: 2125
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 217
Przepis dnia
Smaczek teścia to danie, którego nikt nie odmówi. W dodatku pysznie miękkie m...
Odsłon: 12116
Słodki ziemniak w cieście? Uwierzcie, to ciasto cieszy podniebienie..... Bata...
Odsłon: 23
Ach, cóż to jest za chleb..... Na zakwasie, z mnóstwem ziaren i miodem. Nie w...
Odsłon: 2125
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 217
Składniki
Cebule pokrojone w kostkę zeszklić na maśle,dodać przeciśnięty przez praskę czosnek,oraz zmielone mięso. Wszystko smażyć 10 min. Po tym czasie dodać paprykę pokrojoną w drobną kostkę ,papryczkę chili pokrojoną drobniutko i pomidory. Dusić 5 min.
Fasolkę i kukurydzę odcedzić z wody,wrzucić do mięsa. Doprawić do smaku solą,pieprzem i maggi. Podsmażyć jeszcze przez 5 min. Wystudzić. Letnie nakładać po dwie łyżki na placki tortilli ,posypać serem ,zawinąc jak naleśniki i kłaść na patelnię .
Podsmażyć na złoty kolor .Ciepłe posypać po wierzchu serem.
Smacznego życzę!