Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Danie kuchni meksykańskiej ,szybkie do zrobienia i szybko znikające z talerza.
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 344
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2763
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 901
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1654
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14451
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 344
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2763
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 901
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1654
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14451
Składniki
Cebule pokrojone w kostkę zeszklić na maśle,dodać przeciśnięty przez praskę czosnek,oraz zmielone mięso. Wszystko smażyć 10 min. Po tym czasie dodać paprykę pokrojoną w drobną kostkę ,papryczkę chili pokrojoną drobniutko i pomidory. Dusić 5 min.
Fasolkę i kukurydzę odcedzić z wody,wrzucić do mięsa. Doprawić do smaku solą,pieprzem i maggi. Podsmażyć jeszcze przez 5 min. Wystudzić. Letnie nakładać po dwie łyżki na placki tortilli ,posypać serem ,zawinąc jak naleśniki i kłaść na patelnię .
Podsmażyć na złoty kolor .Ciepłe posypać po wierzchu serem.
Smacznego życzę!