Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8567
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 3027
Polecam.
Odsłon: 1802
Polecam.
Odsłon: 516
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8567
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 3027
Polecam.
Odsłon: 1802
Polecam.
Odsłon: 516
Składniki
Rozgrzać oliwę na patelni, smażyć wołowinę, cały czas mieszając, aż się przyrumieni. Dodać cebulę, czosnek, przyprawy. Smażyć, aż cebula się zeszkli, często mieszać. Dodać rozdrobnione pomidory i fasolę, wlać wodę. Dusić na małym ogniu bez przykrycia około 15-20 minut, aż całość zgęstnieje.
Rozgrzać piekarnik do 180 C (termoobieg). Napełnić tortille wcześniej przygotowanym farszem, dodać kukurydzę i papryczki jalapenos według uznania. Tortille zwinąć, dla pewności można pomóc sobie wykałaczką.
Tortille ułożyć na natłuszczonej blasze do pieczenia. Piec około 10 minut. Podawać z sosem guacamole. Udekorować świeża kolendrą - ja nie miałem :)