Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1466
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 537
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1466
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 537
Składniki
Rozgrzać oliwę na patelni, smażyć wołowinę, cały czas mieszając, aż się przyrumieni. Dodać cebulę, czosnek, przyprawy. Smażyć, aż cebula się zeszkli, często mieszać. Dodać rozdrobnione pomidory i fasolę, wlać wodę. Dusić na małym ogniu bez przykrycia około 15-20 minut, aż całość zgęstnieje.
Rozgrzać piekarnik do 180 C (termoobieg). Napełnić tortille wcześniej przygotowanym farszem, dodać kukurydzę i papryczki jalapenos według uznania. Tortille zwinąć, dla pewności można pomóc sobie wykałaczką.
Tortille ułożyć na natłuszczonej blasze do pieczenia. Piec około 10 minut. Podawać z sosem guacamole. Udekorować świeża kolendrą - ja nie miałem :)