Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie wiem jak wy ale my uwielbiamy zupy grzybowe różnego rodzaju z pieczarek,...
Odsłon: 187
Brak pomysłu na piątkowy obiad? Oto przepis na kotlety wegetariańskie bez mię...
Odsłon: 385
Dorada z grilla to jedna z najsmaczniejszych i najzdrowszych morskich ryb. Wp...
Odsłon: 1781
Superszybki makaron z pieczarkami – idealny, gdy głód nie chce czekać. Prosty...
Odsłon: 3336
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 26846
Nie wiem jak wy ale my uwielbiamy zupy grzybowe różnego rodzaju z pieczarek,...
Odsłon: 187
Brak pomysłu na piątkowy obiad? Oto przepis na kotlety wegetariańskie bez mię...
Odsłon: 385
Dorada z grilla to jedna z najsmaczniejszych i najzdrowszych morskich ryb. Wp...
Odsłon: 1781
Superszybki makaron z pieczarkami – idealny, gdy głód nie chce czekać. Prosty...
Odsłon: 3336
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 26846
Składniki
Rozgrzać oliwę na patelni, smażyć wołowinę, cały czas mieszając, aż się przyrumieni. Dodać cebulę, czosnek, przyprawy. Smażyć, aż cebula się zeszkli, często mieszać. Dodać rozdrobnione pomidory i fasolę, wlać wodę. Dusić na małym ogniu bez przykrycia około 15-20 minut, aż całość zgęstnieje.
Rozgrzać piekarnik do 180 C (termoobieg). Napełnić tortille wcześniej przygotowanym farszem, dodać kukurydzę i papryczki jalapenos według uznania. Tortille zwinąć, dla pewności można pomóc sobie wykałaczką.
Tortille ułożyć na natłuszczonej blasze do pieczenia. Piec około 10 minut. Podawać z sosem guacamole. Udekorować świeża kolendrą - ja nie miałem :)