Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Śliwki marynowane w occie są doskonałym dodatkiem do mięs czerwonych i paszte...
Odsłon: 183
Fittir to egipskie wielowarstwowe placki z farszem słodkim lub wytrawnym, lub...
Odsłon: 158
Śliwki marynowane w occie są doskonałym dodatkiem do mięs czerwonych i paszte...
Odsłon: 183
Fittir to egipskie wielowarstwowe placki z farszem słodkim lub wytrawnym, lub...
Odsłon: 158
Składniki
Farsz: Kurczaka pokrojonego w kostke przyprawiamy na ostro i zostawiamy na pare godz.Wrzucamy na mocno rozgrzana patelnie i smazymy chwile na duzym ogniu .Przekladamy do naczynia i smazymy pokrojony czosnek i cebule.Fasole odcedzamy i wrzucamy na patelnie i wszystko razem smazymy.Wszystkie skladniki z patelni wrzucamy do naczynia z kurczakiem ,doprawiamy duza iloscia papryki chilli ,papryka na ostro ,pieprzem itp. I wszystko dusimy ok.10 min.Na koniec ,przed podaniem wrzucamy bazylie i szczypior. Ciasto:Ugniatamy ciasto z maki i wody z dodatkiem oliwy.Ciasto musi byc sprezyste i miekkie.Jesli sie kleji dosypujemy maki.Rozwalkowujemy kawaleczki ciasta na cienki ,okragly placek.Taki placek pieczemy chwile na malym ogniu w suchej patelni ,przewracamy na druga strone.Na gotoy placek sypiemy duzo sera,farsz,skladamy w pol lub zwijamy polewamy pikantnym sosem lub keczupem.