Do góry

Dania główne Przepis na:

Butter Chicken

Butter Chicken

Autor:

Przepisów i artykułów: 1757 Ocena: 14900

Dodano:

Odsłon: 4

Sprawdzony przepis na "Butter Chicken"

Składniki

  • 2 filety z kurczaka
  • 2 łyżki masła
  • cebula
  • 3 łyżki oleju
  • 1/4 łyżeczki cynamonu
  • ząbek czosnku
  • łyżeczka startego imbiru
  • 1/2 łyżeczki kurkumy
  • łyżeczka chili
  • 2 łyżki zmielonych migdałów
  • puszka całych pomidorów
  • łyżka jogurtu naturalnego
  • 2 łyżki siekanej kolendry
  • sól
  • pieprz
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Filety pokrój w kostkę. Przypraw solą i pieprzem. Następnie usmaż na rozgrzanym oleju i odstaw w ciepłe miejsce.

  2. W rondelku rozpuść masło, wrzuć cebulę, cynamon i chwilę podsmaż. Dodaj czosnek, imbir, kurkumę, chili, migdały, pomidory i jogurt naturalny.

  3. Wszystkie dokładnie wymieszaj i doprowadź do wrzenia. Sos gotuj przez kilka minut, dopraw solą i pieprzem.

  4. Dodaj usmażonego kurczaka i posiekaną kolendrę. Całość wymieszaj i podawaj z ryżem.

    Źródło: Na żywo

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń