Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Calzone to pyszne, cieplutkie, duże drożdżowe pierożki !!! Jeśli nie masz pomysłu na obiad lub na kolacje to zapraszam do wypróbowania mojego przepisu !!!
Cebulę, umyte pieczarki i paprykę pokroić w kostkę. Następnie wszystko razem udusić zaczynając od zeszklenia cebuli. Na osobnej patelni usmażyć mięso mielone. Na koniec wszystko wrzucić do miski i połączyć dodając starty ser (ewentualnie doprawić do smaku).Odstawić do wystudzenia.
Do wysokiej miseczki wlać szklankę ciepłego mleka, dodać pokruszone drożdże, łyżeczkę cukru i wszystko dokładnie wymieszać. Odstawić w ciepłe miejsce.
W międzyczasie do miski wrzucić 3 jaja, dokładnie rozkłócić, dodać roztopioną margarynę i połowę mąki. Dokładnie wymieszać mikserem (mieszadła świderki).
Następnie do ciasta dodać łyżeczkę soli, papryki słodkiej i czosnku. Wymieszać. Na koniec dodać drożdże, resztę mąki i mieszać do uzyskania gładkiej i sprężystej masy.
Gotowe ciasto podzielić na 2 części, rozwałkować na ok.0,5 cm i przy pomocy talerza (ja użyłam deserowego) wyciąć koła. Na każde koło nakładać farsz i zlepić tak samo jak pierogi.
Każdy calzone nasmarować rozkłóconym jajem i układać na blachę wysmarowaną tłuszczem. Piec ok.30-35 min. w rozgrzanym piekarniku do 180°.
Ulubione danie mojego męża. Smaczne i sycące i co ważne do pieroga można dać...
Odsłon: 31791
Dziś przedstawiam Wam szybki i zaskakujący deser a jest nim grillowany ananas...
Odsłon: 37
Jeśli masz ochotę przetestować nowe połączenie smaków sernik Snickers z pewno...
Odsłon: 39235
Czy da się przygotować obiad w mniej niż 15 minut? Oczywiście! Przedstawiam W...
Odsłon: 236
Dziś przedstawiam Wam szybki i zaskakujący deser a jest nim grillowany ananas...
Odsłon: 37
Jeśli masz ochotę przetestować nowe połączenie smaków sernik Snickers z pewno...
Odsłon: 39235
Czy da się przygotować obiad w mniej niż 15 minut? Oczywiście! Przedstawiam W...
Odsłon: 236
Składniki
Cebulę, umyte pieczarki i paprykę pokroić w kostkę. Następnie wszystko razem udusić zaczynając od zeszklenia cebuli. Na osobnej patelni usmażyć mięso mielone. Na koniec wszystko wrzucić do miski i połączyć dodając starty ser (ewentualnie doprawić do smaku).Odstawić do wystudzenia. Do wysokiej miseczki wlać szklankę ciepłego mleka, dodać pokruszone drożdże, łyżeczkę cukru i wszystko dokładnie wymieszać. Odstawić w ciepłe miejsce.
W międzyczasie do miski wrzucić 3 jaja, dokładnie rozkłócić, dodać roztopioną margarynę i połowę mąki. Dokładnie wymieszać mikserem (mieszadła świderki). Następnie do ciasta dodać łyżeczkę soli, papryki słodkiej i czosnku. Wymieszać. Na koniec dodać drożdże, resztę mąki i mieszać do uzyskania gładkiej i sprężystej masy. Gotowe ciasto podzielić na 2 części, rozwałkować na ok.0,5 cm i przy pomocy talerza (ja użyłam deserowego) wyciąć koła. Na każde koło nakładać farsz i zlepić tak samo jak pierogi. Każdy calzone nasmarować rozkłóconym jajem i układać na blachę wysmarowaną tłuszczem. Piec ok.30-35 min. w rozgrzanym piekarniku do 180°.
Przepisy Dania główne
Dania główne
Zapiekanka drobiowo-pieczarkowa z ziemniakami
Dania główne
Pulpety na młodej kapuście z pieczarkami
Dania główne
Klopsiki z białej kiełbasy
Dania główne
Dal- wariacja na temat
Zapiekanka drobiowo-pieczarkowa z ziemniakami
Zapiekanki są pyszne. U mnie tym razem zapiekanka już podzielona na porcje. M...
Odsłon: 26
Pulpety na młodej kapuście z pieczarkami
Nikogo nie trzeba namawiać na takie jedzonko. Pychota.
Odsłon: 25