Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Calzone jak tarta z pomidorami"
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 40
Tylko 3 składniki połączone jogurtowym sosem stanowią pyszną, zdrową sałatkę,...
Odsłon: 310
Zachciało mi się ciasta z kremem. Zrobiłam najprostsze z możliwych. Biszkopt...
Odsłon: 40442
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 40
Tylko 3 składniki połączone jogurtowym sosem stanowią pyszną, zdrową sałatkę,...
Odsłon: 310
Zachciało mi się ciasta z kremem. Zrobiłam najprostsze z możliwych. Biszkopt...
Odsłon: 40442
Składniki
Wymieszaj wodę z cukrem, drożdżami, odstaw na 15 min, aż powstaną bąbelki. Do miski miksera przesiej mąkę z solą i wymieszaj. Dodaj jajko, zaczyn i wyrób mikserem. Przełóż na posypaną mąką stolnicę i zagnieć na gładko.
Przełóż do natłuszczonej misy, nakryj i odstaw w cieple na godz. do wyrośnięcia. Gotowe ciasto wyjmij z misy i zagnieć. Rozwałkuj, wytnij 2 placki.
Na patelni na oleju podsmaż pieczarki i szpinak, dodaj mięso, dopraw. Ostudź. Na każdy placek wyłóż 1/2 nadzienia, mozzarellę, posmaruj krawędzie wodą, złóż ciasto jak pieróg i zlep brzegi.
Połóż oba pierogi w natłuszczonej formie do tart, na wierzchu ułóż pomidorki; piecz ok. 15 min do zrumienienia. Po wyjęciu posmaruj oliwą, posyp parmezanem.Źródło: Świat kobiety