Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Uwielbiamy kuchnię włoską a to jedna z moich propozycji tej kuchni. Nadzienia do calzone można komponować wg upodobania, ja proponuję z salami i pieczarkami.
Dzisiaj nasze kotlety będą dedykowane wnukom, które nie przepadają za czosnki...
Odsłon: 4920
Przepis na pyszną, zdrową i pożywną sałatkę z makaronem pełnoziarnistym oraz...
Odsłon: 161
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 45
Polędwiczki z cebulką marynowaną, pieczarkami i świeżą papryką to doskonałe d...
Odsłon: 155
Dzisiaj nasze kotlety będą dedykowane wnukom, które nie przepadają za czosnki...
Odsłon: 4920
Przepis na pyszną, zdrową i pożywną sałatkę z makaronem pełnoziarnistym oraz...
Odsłon: 161
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 45
Polędwiczki z cebulką marynowaną, pieczarkami i świeżą papryką to doskonałe d...
Odsłon: 155
Składniki
Zarobić ciasto: drożdże rozrobić z solą, wlać do mąki. Mleko odrobinę podgrzać i z olejem wlać do mąki, zarobić ciato. Jeśli będzie zbyt wolne dosypać troche mąki. Odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia.
Wyrośnięte ciasto podzielić na 4 części, każdą rozwałkować na okrągły placek (grubość zależnie od gustu, jak na pizzę) Każdy wysmarować koncentratem, posypać przyprawą, układać warstwami salami, pieczarki(można je wcześniej podsmażyć na patelni), mozzarellę i ser żółty (kto lubi może także dodać oliwki). Skleić w dużego pieroga. Wierzch posmarować olejem, upiec w piekarniku.