Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Uwielbiamy kuchnię włoską a to jedna z moich propozycji tej kuchni. Nadzienia do calzone można komponować wg upodobania, ja proponuję z salami i pieczarkami.
Sałatka z awokado jest słodko-słona, działa orzeźwiająco, a w dodatku świetni...
Odsłon: 45697
Kompozycja owocowa zależy tu wyłącznie od własnej fantazji i smaku, mnie akur...
Odsłon: 23162
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 1542
Sałatka z awokado jest słodko-słona, działa orzeźwiająco, a w dodatku świetni...
Odsłon: 45697
Kompozycja owocowa zależy tu wyłącznie od własnej fantazji i smaku, mnie akur...
Odsłon: 23162
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 1542
Składniki
Zarobić ciasto: drożdże rozrobić z solą, wlać do mąki. Mleko odrobinę podgrzać i z olejem wlać do mąki, zarobić ciato. Jeśli będzie zbyt wolne dosypać troche mąki. Odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia.
Wyrośnięte ciasto podzielić na 4 części, każdą rozwałkować na okrągły placek (grubość zależnie od gustu, jak na pizzę) Każdy wysmarować koncentratem, posypać przyprawą, układać warstwami salami, pieczarki(można je wcześniej podsmażyć na patelni), mozzarellę i ser żółty (kto lubi może także dodać oliwki). Skleić w dużego pieroga. Wierzch posmarować olejem, upiec w piekarniku.