Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Camembert po hawajsku"
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 262
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 192
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 262
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 192
Składniki
CZAS PRZYGOTOWANIA: około 20 minut
Sałatę porwać na kawałki. Szalotkę obrać, posiekać. Ocet winny utrzeć z solą i pieprzem. Dolać oliwę i ubijać trzepaczką na sos. Wymieszać go z szalotką.
Jajko wbić na talerz, roztrzepać widelcem z odrobiną pieprzu. Na drugim talerzu wymieszać mąkę z bułką tartą. Camembert maczać najpierw w jajku, potem panierować w bułce z mąką. Kłaść na mocno rozgrzany olej. Smażyć na złoty kolor z obu stron. Przełożyć na talerz. Przykryć plastrem ananasa i plasterkiem szynki. Sałatę polać dresingiem.
Camembert serwować z sałatką i, kto woli, z konfiturą żurawinową lub borówkową do mięs (ze słoika).Źródło: Życie na gorąco