Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 4201
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 416592
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 4201
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 416592
Składniki
Namoczyć grzyby, udusić, pokroić i odstawić. Makaron podgotować - ok. 3 minuty. Połączyć mięso, ryż, posiekaną cebulę i czosnek, jajko, doprawić przyprawami. Nadzieniem wypełnić rurki. Ułożyć je w naczyniu do zapiekania. Zrobić sos: wymieszać śmietanę, bulion i grzyby, doprawić na ostro. Polać makaron. Przykryć naczynie i wstawić do piekarnika - na ok. 40-50 minut 160 st.C (termoobieg 150)