Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam bardzo smaczne cannelloni z farszem mięsno - pieczarkowym w sosie pieczarkowym.
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 39
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 5650
Dni spędzone na działce przy pracy powodują, że trzeba zrobić kolację przy ni...
Odsłon: 91
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 545
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 39
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 5650
Dni spędzone na działce przy pracy powodują, że trzeba zrobić kolację przy ni...
Odsłon: 91
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 545
Składniki
Cebulę kroimy w kostkę, smażymy do zeszklenia.
Dodajemy wcześniej starte pieczarki na wiórki.
Smażymy pod przykryciem około 30 minut.
Połowę ostudzonych, usmażonych pieczarek z cebulą dodajemy do mięsa mielonego
Z drugiej połowy sporządzamy sos. Farsz przyprawiamy pieprzem, dodajemy czosnek, sól, bazylię, tymianek.
Rurki Cannelloni nadziewamy farszem ( tyle ile wejdzie do rurki ).
Na spód formy do pieczenia wlewamy warstwę sosu pieczarkowego.
Układamy nadziane rurki Cannelloni.
Całość polewamy pozostałym sosem.
Zapiekamy 40 minut w piekarniku 180 st.C (termoobieg).
Po zapieczeniu wyjmujemy formę i całość zasypujemy tartym serem Mozzarella i podpiekamy kolejne 5 minut.
Po podpieczeniu kroimy w kawałki, nakładamy na talerze i konsumujemy. Smacznego!!!