Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam bardzo smaczne cannelloni z farszem mięsno - pieczarkowym w sosie pieczarkowym.
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 17810
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1890
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 15643
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 17810
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1890
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 15643
Składniki
Cebulę kroimy w kostkę, smażymy do zeszklenia.
Dodajemy wcześniej starte pieczarki na wiórki.
Smażymy pod przykryciem około 30 minut.
Połowę ostudzonych, usmażonych pieczarek z cebulą dodajemy do mięsa mielonego
Z drugiej połowy sporządzamy sos. Farsz przyprawiamy pieprzem, dodajemy czosnek, sól, bazylię, tymianek.
Rurki Cannelloni nadziewamy farszem ( tyle ile wejdzie do rurki ).
Na spód formy do pieczenia wlewamy warstwę sosu pieczarkowego.
Układamy nadziane rurki Cannelloni.
Całość polewamy pozostałym sosem.
Zapiekamy 40 minut w piekarniku 180 st.C (termoobieg).
Po zapieczeniu wyjmujemy formę i całość zasypujemy tartym serem Mozzarella i podpiekamy kolejne 5 minut.
Po podpieczeniu kroimy w kawałki, nakładamy na talerze i konsumujemy. Smacznego!!!