Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo prosty przepis na smaczny niedzielny obiad. SMACZNEGO.
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8523
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2997
Polecam.
Odsłon: 1768
Polecam.
Odsłon: 506
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8523
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2997
Polecam.
Odsłon: 1768
Polecam.
Odsłon: 506
Składniki
Wykonanie farszu: Paprykę, pieczarki oczyścić, pokroić w kostkę i udusić na oleju, dodać posiekany czosnek, następnie ostudzić. Dodać do mięsa, wbić jajko, doprawić do smaku papryką mieloną, solą i pieprzem. Dokładnie wymieszać masę i nadziewać Cannelloni. Nadziane Cannelloni ułożyć w naczyniu żaroodpornym, podlać sosem pieczeniowy rozmieszanym w 300 ml zimnej wody. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec pod przykryciem około 30-35 minut. Po tym czasie wyjąć naczynie z piekarnika i posypać żółtym serem wymieszanym z mozzarellą. Ponownie wstawić do piekarnika i zapiec ser do zrumienienia. SMACZNEGO.
Wykonanie sosu: Awokado delikatnie obrać, przekroić wzdłuż, wyciągnąć pestkę, dokładnie oczyścić, pokroić dowolnie i zblendować razem z posiekaną cebulą, dodać sok z cytryny, przyprawić do smaku solą i pieprzem i podawać.