Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczna, makaronowa zapiekanka z dodatkiem mięsa i szpinaku, polecam!
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 720
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5367
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9180
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 99
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 77
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 720
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5367
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9180
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 99
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 77
Składniki
Mięso pokroić i usmażyć. Dodać przyprawy: kucharek, tymianek. Na osobnej patelni na maśle usmażyć czosnek i szpinak, przyprawić gałką muszkatołową. Mięso i szpinak zmielić, dodać jajo, połączyć.
Rurki nadziewać przygotowanym farszem. Z margaryny i mąki przygotować zasmażkę. Rozprowadzić ją śmietanką, przyprawić do smaku. Gdyby się okazało, że sos jest za gęsty można dodać jeszcze troszkę śmietanki. W naczyniu żaroodpornym wysmarowanym tłuszczem poukładać makaron i zalać przygotowanym sosem.
Piec w piekarniku nagrzanym do 160 stopniu przez ok. 25 min. Następnie wyciągnąć, posypać startym serem i dać jeszcze na ok. 5 min. do piekarnika. Po upieczeniu od razu konsumować. Danie jest naprawdę dość syte :) Smacznego!