Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczna, makaronowa zapiekanka z dodatkiem mięsa i szpinaku, polecam!
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5619
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1103
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12211
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5163
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1530
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5619
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1103
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12211
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5163
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1530
Składniki
Mięso pokroić i usmażyć. Dodać przyprawy: kucharek, tymianek. Na osobnej patelni na maśle usmażyć czosnek i szpinak, przyprawić gałką muszkatołową. Mięso i szpinak zmielić, dodać jajo, połączyć.
Rurki nadziewać przygotowanym farszem. Z margaryny i mąki przygotować zasmażkę. Rozprowadzić ją śmietanką, przyprawić do smaku. Gdyby się okazało, że sos jest za gęsty można dodać jeszcze troszkę śmietanki. W naczyniu żaroodpornym wysmarowanym tłuszczem poukładać makaron i zalać przygotowanym sosem.
Piec w piekarniku nagrzanym do 160 stopniu przez ok. 25 min. Następnie wyciągnąć, posypać startym serem i dać jeszcze na ok. 5 min. do piekarnika. Po upieczeniu od razu konsumować. Danie jest naprawdę dość syte :) Smacznego!