Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczna, makaronowa zapiekanka z dodatkiem mięsa i szpinaku, polecam!
Polecam.
Odsłon: 381
Mając te składniki jakie podaje niżej głód nam nie jest groźny i niezapowiedz...
Odsłon: 1605
Pyszne i proste do upieczenia ciasteczka owsiane o piernikowym smaku idealne...
Odsłon: 567
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 1937
Polecam.
Odsłon: 381
Mając te składniki jakie podaje niżej głód nam nie jest groźny i niezapowiedz...
Odsłon: 1605
Pyszne i proste do upieczenia ciasteczka owsiane o piernikowym smaku idealne...
Odsłon: 567
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 1937
Składniki
Mięso pokroić i usmażyć. Dodać przyprawy: kucharek, tymianek. Na osobnej patelni na maśle usmażyć czosnek i szpinak, przyprawić gałką muszkatołową. Mięso i szpinak zmielić, dodać jajo, połączyć.
Rurki nadziewać przygotowanym farszem. Z margaryny i mąki przygotować zasmażkę. Rozprowadzić ją śmietanką, przyprawić do smaku. Gdyby się okazało, że sos jest za gęsty można dodać jeszcze troszkę śmietanki. W naczyniu żaroodpornym wysmarowanym tłuszczem poukładać makaron i zalać przygotowanym sosem.
Piec w piekarniku nagrzanym do 160 stopniu przez ok. 25 min. Następnie wyciągnąć, posypać startym serem i dać jeszcze na ok. 5 min. do piekarnika. Po upieczeniu od razu konsumować. Danie jest naprawdę dość syte :) Smacznego!