Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczna, makaronowa zapiekanka z dodatkiem mięsa i szpinaku, polecam!
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1530
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231925
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 5037
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1530
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231925
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 5037
Składniki
Mięso pokroić i usmażyć. Dodać przyprawy: kucharek, tymianek. Na osobnej patelni na maśle usmażyć czosnek i szpinak, przyprawić gałką muszkatołową. Mięso i szpinak zmielić, dodać jajo, połączyć.
Rurki nadziewać przygotowanym farszem. Z margaryny i mąki przygotować zasmażkę. Rozprowadzić ją śmietanką, przyprawić do smaku. Gdyby się okazało, że sos jest za gęsty można dodać jeszcze troszkę śmietanki. W naczyniu żaroodpornym wysmarowanym tłuszczem poukładać makaron i zalać przygotowanym sosem.
Piec w piekarniku nagrzanym do 160 stopniu przez ok. 25 min. Następnie wyciągnąć, posypać startym serem i dać jeszcze na ok. 5 min. do piekarnika. Po upieczeniu od razu konsumować. Danie jest naprawdę dość syte :) Smacznego!