Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczne cannelloni z farszem mięsnym z pieczarkami, w sosie pomidorowym. Polecam.
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4149
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11356
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6511
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5486
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13537
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 5311
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4149
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11356
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6511
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5486
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13537
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 5311
Składniki
Przygotowanie sosu: Pokrojone w kostkę pieczarki i cebulę dusimy na patelni do miękkości.
W garnczku zagotowujemy 1,5 litra wody z 1 łyżką stołową domowej pasty rosołowej i wszystkimi suchymi przyprawami.
Do garnczka dodajemy uduszone z patelni składniki, dodajemy koncentrat pomidorowy, pomidory z puszki i gotujemy kilka minut. Dodajemy do gotującego się sosu rozmieszane z odrobiną wody skrobia ziemniaczane, natkę pietruszki, koper, mieszamy do momentu zagęszczenia się sosu.
Przygotowanie farszu: Połowę ostudzonego sosu dodajemy do mięsa mielonego, drugą połową sosu zalejemy wierzch ułożonych na blasze, nadzianych farszem cannelloni.
Farsz przyprawiamy pieprzem, dodajemy czosnek, sól, bazylię, tymianek, dokładnie mieszamy.
Rurki Cannelloni nadziewamy farszem ( tyle ile wejdzie do rurki ). Na spód formy do pieczenia wlewamy warstwę sosu, układamy nadziane rurki Cannelloni.
Całość polewamy pozostałym sosem. Jeżeli zostanie trochę farszu to mieszamy go razem z sosem. Po wierzchu posypujemy natką pietruszki i koprem.
Pieczemy 40 minut w piekarniku 180 st.Celsjusza.
Po upieczeniu wyjmujemy formę i całość zasypujemy tartym serem i podpiekamy kolejne 5 minut.
Smacznego!!!