Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczne cannelloni z farszem mięsnym z pieczarkami, w sosie pomidorowym. Polecam.
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 25935
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 3283
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1418
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 25935
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 3283
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1418
Składniki
Przygotowanie sosu: Pokrojone w kostkę pieczarki i cebulę dusimy na patelni do miękkości.
W garnczku zagotowujemy 1,5 litra wody z 1 łyżką stołową domowej pasty rosołowej i wszystkimi suchymi przyprawami.
Do garnczka dodajemy uduszone z patelni składniki, dodajemy koncentrat pomidorowy, pomidory z puszki i gotujemy kilka minut. Dodajemy do gotującego się sosu rozmieszane z odrobiną wody skrobia ziemniaczane, natkę pietruszki, koper, mieszamy do momentu zagęszczenia się sosu.
Przygotowanie farszu: Połowę ostudzonego sosu dodajemy do mięsa mielonego, drugą połową sosu zalejemy wierzch ułożonych na blasze, nadzianych farszem cannelloni.
Farsz przyprawiamy pieprzem, dodajemy czosnek, sól, bazylię, tymianek, dokładnie mieszamy.
Rurki Cannelloni nadziewamy farszem ( tyle ile wejdzie do rurki ). Na spód formy do pieczenia wlewamy warstwę sosu, układamy nadziane rurki Cannelloni.
Całość polewamy pozostałym sosem. Jeżeli zostanie trochę farszu to mieszamy go razem z sosem. Po wierzchu posypujemy natką pietruszki i koprem.
Pieczemy 40 minut w piekarniku 180 st.Celsjusza.
Po upieczeniu wyjmujemy formę i całość zasypujemy tartym serem i podpiekamy kolejne 5 minut.
Smacznego!!!