Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Cannelloni z szynką, dynią i szałwią"
Uwielbiasz jeść słodkie batoniki? Jeśli kochasz snickersy, wypróbuj naszą gen...
Odsłon: 242
Uwielbiasz jeść słodkie batoniki? Jeśli kochasz snickersy, wypróbuj naszą gen...
Odsłon: 242
Składniki
4 porcje • : 20 min • pieczenie: 60 min • 254 kcal/porcja • 4 zł/porcja
Rozgrzej piekarnik do 200 st. C. Lekko natłuść naczynie do zapiekania.
W naczyniu umieść dynię skropioną łyżką oliwy i posypaną połową szałwii oraz czosnek. Wstaw do piekarnika i piecz 30 minut. Wyjmij czosnek, obierz go i z powrotem dodaj do dyni wraz z szynką i kozim serem. Wymieszaj, przypraw pieprzem. Odstaw do ostudzenia.
W dużym rondlu zagotuj wodę. Dodaj łyżkę oliwy i ugotuj płaty makaronu – każdy oddzielnie, po 2 minuty. Po ugotowaniu osusz je papierem kuchennym.
Rozłóż dyniowe nadzienie na makaron. Posyp rukolą. Zawiń każdy płat, aby powstały rurki jak cannelloni. Ułóż je w naczyniu do zapiekania, polej roztopionym masłem, posyp resztą parmezanu. Piecz 30 minut (powinny się zezłocić). Podawaj z zieloną sałatą.Źródło: Olivia