Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Cannelloni z wędliną i serem"
Deser z kaszy manny na mleku migdałowym z soczystymi wiśniami i chrupiącymi p...
Odsłon: 57
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 761
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 71
Deser z kaszy manny na mleku migdałowym z soczystymi wiśniami i chrupiącymi p...
Odsłon: 57
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 761
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 71
Składniki
Do farszu możesz zużyć różne „skrawki” z lodówki
Piekarnik rozgrzej do 180°C. Cebulę obierz, posiekaj, przesmaż na oleju. Dodaj pokrojoną wędlinę, smaż 3 min. Zestaw, lekko schłodź, dodaj część sera i jajka, dopraw, wymieszaj. Masą nadziej makaron.
Zrób sos: czosnek i cebulę posiekaj, zeszklij na oleju. Dodaj obrane, pokrojone pomidory, przecier i 1/3 szkl. wody. Dopraw. Duś 10 min. Część wlej do formy do zapiekania. Włóż do niej rurki, polej resztą sosu, posyp serem. Zapiekaj 20 min.Źródło: Świat kobiety