Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Cannelloni ze szpinakiem"
Dzisiaj prosta pieczeń wieprzowa pieczona na patelni. Pieczeń bardzo miękka i...
Odsłon: 108
Matko i córko! W posiadaniu takiego weekendu, to ja już dawno nie byłem. Dzis...
Odsłon: 52
Dzisiaj prosta pieczeń wieprzowa pieczona na patelni. Pieczeń bardzo miękka i...
Odsłon: 108
Matko i córko! W posiadaniu takiego weekendu, to ja już dawno nie byłem. Dzis...
Odsłon: 52
Składniki
Ugotuj makaron al dente. Odcedź, ostudź. Czosnek i cebulę obierz, posiekaj. Opłucz i osącz szpinak (mrożony rozmroź). Cebulę i czosnek przesmaż na oleju.
Dodaj szpinak, duś na małym ogniu ok. 5 minut. Odparuj nadmiar wody, dodaj część sera i jajka, dopraw, wymieszaj, odstaw.
Zrób sos: pomidory sparz, zdejmij skórkę, miąższ pokrój w kostkę. Czosnek i cebulę posiekaj, przesmaż na oleju.
Dodaj pomidory, przecier i 1/3 szkl. wody. Dopraw. Gotuj na małym ogniu ok. 10 min, schłodź. 1/3 sosu wlej do naczynia do pieczenia.
Rurki cannelloni nafaszeruj szpinakiem i serem, włóż na naczynia, zalej resztą sosu. Wierzch posyp resztą sera. Wstaw do piekarnika (180°C), piecz ok. 30 min. Przed podaniem udekoruj, np. bazylią.Źródło: Świat kobiety