Do góry

Dania główne Przepis na:

Capunti z boczkiem i papryką

Capunti z boczkiem i papryką

Autor:

Przepisów i artykułów: 2165 Ocena: 48086

Dodano:

Odsłon: 11408

Makarony nie dość, że są pyszne w każdym wydaniu, to jeszcze szybko je można przygotować. Polecamy kupowanie różnego rodzaju makaronów, zawsze można coś z nich przygotować niesamowicie pysznego. Przepis na 2 osoby.

Składniki

  • 250 g makaronu Capunti
  • 150 g boczku wędzonego
  • 1 czerwona papryka
  • 1 cebula
  • 2 pomidory
  • natka pietruszki
  • 2 łyżki oliwy z suszonych pomidorów
  • sól, pieprz
1-2 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Makaron gotujemy w osolonym wrzątku, zgodnie z przepisem zawartym na opakowaniu, odcedzamy.
    Pomidory sparzamy, obieramy ze skórki, usuwamy gniazda nasienne, kroimy w kostkę.
    Boczek, cebulę i paprykę kroimy w dużą kostkę, smażymy na oliwie przez 10 min. Następnie dodajemy makaron oraz pomidory i smażymy razem przez kilka minut, cały czas mieszając. Na koniec dodajemy posiekaną natkę, do smaku doprawiamy solą i pieprzem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (6)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

kstr54 18 września 2015 Fantazja!!, nigdy nie spotkalam takiego makaraonu, domyslam sie ze to wloski,choc czesto zagladam do ich sklepow,postaram sie bardziej,pozdrawiam Odpowiedzi: 1 ▼

7 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń