Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Najlepsza na Świecie jaką jadłam, bardzo szybki sposób przygotowania a jej smak rozpływa się w ustach.
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 4074
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 415986
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2741
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 4074
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 415986
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2741
Składniki
1. Makaron gotuję w osolonej wodzie al dente. 2. Czosnek oraz cebulę obieram, cebulę drobno kroję a czosnek przeciskam przez praskę, następnie smażę na rozgrzanej oliwie. 3. Boczek kroję w drobną kostkę i dodaję do warzyw.
4. Makaron ugotowany odcedzam, przekładam na patelnie z boczkiem i chwilkę smażę i odstawiam patelnię na bok z palnika.
5. Żółtka obijam razem ze śmietaną trzepaczką, wsypuję ser parmezan, mieszam dokładnie. 6. Masę żółtkową wlewam na makaron i dokładnie, delikatnie mieszam, by żółtka przykryły makaron. 7. Delikatnie podgrzewam i posypuję świeżo zmielonym pieprzem.
8. Danie gotowe. 9. Smacznego.