Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Najlepsza na Świecie jaką jadłam, bardzo szybki sposób przygotowania a jej smak rozpływa się w ustach.
Nieskomplikowany torcik, jest prosty, dość szybki w wykonaniu (nie licząc cza...
Odsłon: 31
Seler często pomijany jest w diecie, a ma on w sobie dużo wapnia i potasu, za...
Odsłon: 19
Przepis dnia
Pyszna surówka z białej kapusty, ogórków kiszonych i gruntowych, czerwonej ce...
Odsłon: 21670
Pomysł na letni obiad do przygotowania w kilka minut. Ziemniaczki, śmietanka...
Odsłon: 81
Nieskomplikowany torcik, jest prosty, dość szybki w wykonaniu (nie licząc cza...
Odsłon: 31
Seler często pomijany jest w diecie, a ma on w sobie dużo wapnia i potasu, za...
Odsłon: 19
Przepis dnia
Pyszna surówka z białej kapusty, ogórków kiszonych i gruntowych, czerwonej ce...
Odsłon: 21670
Pomysł na letni obiad do przygotowania w kilka minut. Ziemniaczki, śmietanka...
Odsłon: 81
Składniki
1. Makaron gotuję w osolonej wodzie al dente. 2. Czosnek oraz cebulę obieram, cebulę drobno kroję a czosnek przeciskam przez praskę, następnie smażę na rozgrzanej oliwie. 3. Boczek kroję w drobną kostkę i dodaję do warzyw.
4. Makaron ugotowany odcedzam, przekładam na patelnie z boczkiem i chwilkę smażę i odstawiam patelnię na bok z palnika.
5. Żółtka obijam razem ze śmietaną trzepaczką, wsypuję ser parmezan, mieszam dokładnie. 6. Masę żółtkową wlewam na makaron i dokładnie, delikatnie mieszam, by żółtka przykryły makaron. 7. Delikatnie podgrzewam i posypuję świeżo zmielonym pieprzem.
8. Danie gotowe. 9. Smacznego.