Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste, dość szybkie, bardzo smaczne. Niby znane ale jednak nieco inne.
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 30975
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3663
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 5030
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 30975
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3663
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 5030
Składniki
Serek topiony włożyć do zamrażalnika- zamrozić (najlepiej włożyć wieczorem dzień wcześniej, przed planowanym obiadem). Makaron ugotować al dente. Dowolną wędlinę pokroić w talarki (lub kosteczkę paseczki) i podsmażyć. Rzodkiewkę pokroić i na koniec smażenia dodać do wędliny.
Wymieszać śmietankę kremówkę z żółtkiem, tak aby się dobrze połączyły.
Przed samym odlaniem makaronu, wyjąć serek topiony, zetrzeć go na tarce i dodać do mieszanki śmietanowo- żółtkowej.
Odcedzić makaron, wlać do gorącego jeszcze makaronu śmietanową mieszankę i energicznie wymieszać do połączenia składników.Wyłożyć na talerze, posypać wędliną z rzodkiewką, można też dodać wcześniej, wszystko razem wymieszać i dopiero podać. SMACZNEGO :)
Nazwałam to danie 'resztkowa' ponieważ kiełbasa, której użyłam została po przyrządzaniu żurku- było jej za dużo.