Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wariacja na temat tradycyjnej carbonary, wędzony boczek zastąpiłam filetami wędzonej makreli wyszło po prostu pysznie. Zresztą wypróbujcie i przekonajcie się sami
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 117824
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8276
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3076
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 1985
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1474
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 117824
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8276
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3076
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 1985
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1474
Składniki
Makaron gotujemy al dente w osolonym wrzątku. Na suchej patelni podsmażamy cukinię pokrojoną w zapałkę, powinna się lekko zrumienić, dodajemy masło, lekko mieszamy. Cukinię przesuwamy na bok patelni. Podsmażamy cebulę z czosnkiem. Doprawiamy solą i pieprzem. Warzywa mieszamy ze sobą, przesuwamy na jedną stronę patelni. Układamy kawałki makreli skórą do dołu i smażymy, aż skórka będzie chrupiąca. Ugotowany makaron odcedzamy. Zostawiamy około 100 ml wody spod makaronu. Makaron dokładamy do warzyw i ryby. Wyłączamy ogień. W kubku mieszamy jajka z mlekiem i serem dodajemy gorącą wodę od makaronu. Sosem zalewamy gorący makaron, mieszamy. Całość posypujemy płatkami chili oraz skórką cytrynową. Makaron wykładamy na półmisek. Posypujemy tartym parmezanem i rozmarynem.