Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wariacja na temat tradycyjnej carbonary, wędzony boczek zastąpiłam filetami wędzonej makreli wyszło po prostu pysznie. Zresztą wypróbujcie i przekonajcie się sami
Nie przegapcie! Prosty, smaczny i efektowny przepis! Smak umiarkowanie słodki...
Odsłon: 2092
szybki przepis na pizzę:) z tych propozycji wyjdzie około 12 małych porcji
Odsłon: 359
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 784
Śledzie po japońsku to jedna z potraw wigilijnych mojego stołu, ale robię ja...
Odsłon: 17247
Nie przegapcie! Prosty, smaczny i efektowny przepis! Smak umiarkowanie słodki...
Odsłon: 2092
szybki przepis na pizzę:) z tych propozycji wyjdzie około 12 małych porcji
Odsłon: 359
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 784
Śledzie po japońsku to jedna z potraw wigilijnych mojego stołu, ale robię ja...
Odsłon: 17247
Składniki
Makaron gotujemy al dente w osolonym wrzątku. Na suchej patelni podsmażamy cukinię pokrojoną w zapałkę, powinna się lekko zrumienić, dodajemy masło, lekko mieszamy. Cukinię przesuwamy na bok patelni. Podsmażamy cebulę z czosnkiem. Doprawiamy solą i pieprzem. Warzywa mieszamy ze sobą, przesuwamy na jedną stronę patelni. Układamy kawałki makreli skórą do dołu i smażymy, aż skórka będzie chrupiąca. Ugotowany makaron odcedzamy. Zostawiamy około 100 ml wody spod makaronu. Makaron dokładamy do warzyw i ryby. Wyłączamy ogień. W kubku mieszamy jajka z mlekiem i serem dodajemy gorącą wodę od makaronu. Sosem zalewamy gorący makaron, mieszamy. Całość posypujemy płatkami chili oraz skórką cytrynową. Makaron wykładamy na półmisek. Posypujemy tartym parmezanem i rozmarynem.