Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jak to mówią w życiu wszystkiego trzeba skosztować więc zrobiłam takie oto smaczne mięso ;)
Najprostsze na świecie babeczki kakaowe. Mimo iż są proste i szybkie w przygo...
Odsłon: 208
Ulubiona wędlina z kaczki.
Odsłon: 386
lekka sałatka, idealna na święta
Odsłon: 259
Z podanych składników wyszło 6 szt. Po upieczeniu ważą po 115 g. Można ciasto...
Odsłon: 653
To ciasto bezowe to prawdziwa uczta dla oka i podniebienia! Delikatna beza, l...
Odsłon: 68
Najprostsze na świecie babeczki kakaowe. Mimo iż są proste i szybkie w przygo...
Odsłon: 208
Ulubiona wędlina z kaczki.
Odsłon: 386
lekka sałatka, idealna na święta
Odsłon: 259
Z podanych składników wyszło 6 szt. Po upieczeniu ważą po 115 g. Można ciasto...
Odsłon: 653
To ciasto bezowe to prawdziwa uczta dla oka i podniebienia! Delikatna beza, l...
Odsłon: 68
Składniki
Mięso dokładnie umyć i pokroić na 5 cm kawałki. Do garnka włożyć mięso, wszystkie przyprawy, cebule przekrojona na pół, ząbek czosnku, wyciśnięty sok z pomarańczy (wcześniej dokładnie wyszorowaną) i to, co z niej zostało :) Całość zalać wodą.
Zagotować i od razu włożyć do piekarnika nagrzanego do 150 stopni. (Z racji tego, że mój garnek nie nadawał się do piekarnika, całość przelałam do naczynia żaroodpornego). Całość piec 2 godziny. Następnie mięso wyciągnąć, pozostałość przelać przez sito, by został sam sos. Do sosu dodać mięso i nieco go zrumienić ( w piekarniku jeszcze przez ok. 10 m-15 min.) Przed podaniem mięso podzielić na mniejsze kawałki. Ja mięso podałam na sałacie lodowej z dodatkiem czerwonej fasolki i pomidora :)