Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne i sycące danie jednogarnkowe prosto z Francji. Przepis pochodzi z 437. odcinka programu "Ewa Gotuje".
Ciastka z maszynkiw lekko zdrowszej wesrji.Użyłam mąkę orkiszową, ksylitol i...
Odsłon: 5605
Fajnie jest czasami troszkę zaskoczyć rodzinę.
Odsłon: 137
JEŻELI CHCEMY DOBRZE UMRZEĆ, TO MUSIMY DOBRZE ŻYĆ - MOTTO VINCENZA PRIESSNITZ...
Odsłon: 127
Troszkę inna odmiana klasycznego spaghetti. Zapraszam do spróbowania. :)
Odsłon: 239
Niebo na podniebieniu! Chrupiące z zewnątrz i pełne aromatu w środku. Sposób...
Odsłon: 372
Ciastka z maszynkiw lekko zdrowszej wesrji.Użyłam mąkę orkiszową, ksylitol i...
Odsłon: 5605
Fajnie jest czasami troszkę zaskoczyć rodzinę.
Odsłon: 137
JEŻELI CHCEMY DOBRZE UMRZEĆ, TO MUSIMY DOBRZE ŻYĆ - MOTTO VINCENZA PRIESSNITZ...
Odsłon: 127
Troszkę inna odmiana klasycznego spaghetti. Zapraszam do spróbowania. :)
Odsłon: 239
Niebo na podniebieniu! Chrupiące z zewnątrz i pełne aromatu w środku. Sposób...
Odsłon: 372
Składniki
Mięso przyprawić solą i pieprzem – z dwóch stron. Oprószyć tymiankiem. Ułożyć w dużym rondlu – skórą na dół. Uruchomić kuchenkę i poczekać, aż skóra się zrumieni. Przełożyć na drugą stronę i usmażyć.
Udka przełożyć na talerz. Z naczynia zlać cały tłuszcz. Wrzucić pokrojony boczek. Gdy się zezłoci dodać cebulę posiekaną w talarki. Dorzucić papryczkę (bez pestek) oraz imbir – obrany i pokrojony w plastry.
Z pomarańczy wyciąć filety – wprost do rondla. Z tego, co zostanie, wycisnąć sok. Dodać marchewki i odsączoną fasolę. Dorzucić pokrojone w plasterki łodyżki selera.
Na warzywach ułożyć kacze udka. Podlać rosołem, wlać likier pomarańczowy i sos sojowy. Przykryć i na 2 godziny wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180 st. C.