Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne i sycące danie jednogarnkowe prosto z Francji. Przepis pochodzi z 437. odcinka programu "Ewa Gotuje".
Mięso przyprawić solą i pieprzem – z dwóch stron. Oprószyć tymiankiem. Ułożyć w dużym rondlu – skórą na dół. Uruchomić kuchenkę i poczekać, aż skóra się zrumieni. Przełożyć na drugą stronę i usmażyć.
Udka przełożyć na talerz. Z naczynia zlać cały tłuszcz. Wrzucić pokrojony boczek. Gdy się zezłoci dodać cebulę posiekaną w talarki. Dorzucić papryczkę (bez pestek) oraz imbir – obrany i pokrojony w plastry.
Z pomarańczy wyciąć filety – wprost do rondla. Z tego, co zostanie, wycisnąć sok. Dodać marchewki i odsączoną fasolę. Dorzucić pokrojone w plasterki łodyżki selera.
Na warzywach ułożyć kacze udka. Podlać rosołem, wlać likier pomarańczowy i sos sojowy. Przykryć i na 2 godziny wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180 st. C.
Nie ma chyba drugiej osoby tak znającej się na dobrym stylu, dbaniu o szczupł...
Odsłon: 877
Sos kurkowy który dzisiaj przygotowałam jest bardzo smaczny. Jego gęstość uzy...
Odsłon: 45
Bardzo lubię takie oto keksy. Mój keks który polecam jest delikatny ,wilgotny...
Odsłon: 45
Bardzo smaczne, proste i szybkie w przygotowaniu ciasto z jabłkami papierówka...
Odsłon: 4262
Najlepsza na letnie upały jest domowa lemoniada z owocami, lodem i miętą. Jes...
Odsłon: 199
Autorski przepis na smaczne i kruche roladki na niedzielny obiad.
Odsłon: 85
Sos kurkowy który dzisiaj przygotowałam jest bardzo smaczny. Jego gęstość uzy...
Odsłon: 45
Bardzo lubię takie oto keksy. Mój keks który polecam jest delikatny ,wilgotny...
Odsłon: 45
Bardzo smaczne, proste i szybkie w przygotowaniu ciasto z jabłkami papierówka...
Odsłon: 4262
Najlepsza na letnie upały jest domowa lemoniada z owocami, lodem i miętą. Jes...
Odsłon: 199
Autorski przepis na smaczne i kruche roladki na niedzielny obiad.
Odsłon: 85
Składniki
Mięso przyprawić solą i pieprzem – z dwóch stron. Oprószyć tymiankiem. Ułożyć w dużym rondlu – skórą na dół. Uruchomić kuchenkę i poczekać, aż skóra się zrumieni. Przełożyć na drugą stronę i usmażyć.
Udka przełożyć na talerz. Z naczynia zlać cały tłuszcz. Wrzucić pokrojony boczek. Gdy się zezłoci dodać cebulę posiekaną w talarki. Dorzucić papryczkę (bez pestek) oraz imbir – obrany i pokrojony w plastry.
Z pomarańczy wyciąć filety – wprost do rondla. Z tego, co zostanie, wycisnąć sok. Dodać marchewki i odsączoną fasolę. Dorzucić pokrojone w plasterki łodyżki selera.
Na warzywach ułożyć kacze udka. Podlać rosołem, wlać likier pomarańczowy i sos sojowy. Przykryć i na 2 godziny wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180 st. C.
Przepisy Dania główne
Dania główne
Gołąbki z kaszą gryczaną i ryżem
Dania główne
Sos kurkowy z kurczakiem i serkiem śmietankowym
Dania główne
Wyborne roladki wieprzowe
Dania główne
Kotlet schabowy, ziemniaki i surówka z kiszonej kapusty.
Gołąbki z kaszą gryczaną i ryżem
Moje dzisiejsze gołąbki przygotowałam trochę inaczej bo do farszu dodałam kas...
Odsłon: 20
Sos kurkowy z kurczakiem i serkiem śmietankowym
Sos kurkowy który dzisiaj przygotowałam jest bardzo smaczny. Jego gęstość uzy...
Odsłon: 45