Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przygotowanie tego dania jest bajecznie proste. nie wymaga zbyt długiego stania przy garnkach, więc sprawdzi się jako obiad na szybko. Jeśli nie posiadacie mrożonych grzybów, alternatywą mogą być pieczarki, które podsmażymy razem z cebulą. Smak gorgonzoli jest lekko zredukowany przez śmietanę. Wspaniale komponuje się z grzybami i makaronem.
Czy możliwe jest przygotowanie ciasta czekoladowego w 5 minut? Oczywiście, że...
Odsłon: 27062
Ciasto Delicjusz to ciasto składające się z dwóch rodzajów ciasta biszkoptowe...
Odsłon: 9620
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 2129
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 4125
Pyszne, puszyste i delikatne ciasto jogurtowe z owocami. Idealne w sezonie ow...
Odsłon: 803
Czy możliwe jest przygotowanie ciasta czekoladowego w 5 minut? Oczywiście, że...
Odsłon: 27062
Ciasto Delicjusz to ciasto składające się z dwóch rodzajów ciasta biszkoptowe...
Odsłon: 9620
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 2129
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 4125
Pyszne, puszyste i delikatne ciasto jogurtowe z owocami. Idealne w sezonie ow...
Odsłon: 803
Składniki
Makaron gotujemy zgodnie z przepisem zawartym na opakowaniu. Posiekaną cebulę szklimy na rozgrzanym tłuszczu, zalewamy gorącym bulionem i wrzucamy zamrożone grzyby. Gotujemy 15 min, po czym dodajemy pokrojony w kostkę ser, rozpuszczamy. Do całości dodajemy śmietanę, cały czas mieszając by nie powstały grudki, redukujemy sos do ulubionej konsystencji. Do sosu wrzucamy makaron, dokładnie łączymy z powstałym sosem, mieszamy z posiekaną natką pietruszki.