Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Propozycja na makaron castellane otulony aromatycznym, zdrowym i dodającym wigoru pesto lubczykowo - pietruszkowym. Danie jest bardzo pożywne, przeplata aromat ziół i czosnku ze słodką nutką miodu, wędzonego sera oraz prażonych ziaren słonecznika.
Ciasto Trójmiasto jest niezwykle pracochłonne, ale warte każdej poświęconej m...
Odsłon: 12063
Cud witaminowy w postaci koktajlu "zero cukru"
Odsłon: 151
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 8872
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 155532
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1210
Ciasto Trójmiasto jest niezwykle pracochłonne, ale warte każdej poświęconej m...
Odsłon: 12063
Cud witaminowy w postaci koktajlu "zero cukru"
Odsłon: 151
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 8872
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 155532
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1210
Składniki
Ziarna słonecznika wsypujemy na rozgrzaną patelnię i prażymy przez chwilę do momentu, aż zaczną wydzielać swój piękny aromat. Uprażone ziarna studzimy.
Dokładnie umyte liście lubczyku i pietruszki pozbawiamy łodyg i przekładamy do miseczki. * Możemy je delikatnie posiekać, tak aby wszystkie zmieściły się do rozdrabniacza.
Listki przekładamy do rozdrabniacza, dodajemy czosnek i wlewamy część oliwy z oliwek - miksujemy do momentu delikatnego rozdrobnienia ziół. Następnie dodajemy ostudzone ziarna słonecznika, starty ser wędzony, miód i pozostałą cześć oliwy z oliwek. Wszystko ponownie miksujemy dla odpowiedniego połączenia składników. Pesto doprawiamy solą ziołową i świeżo zmielonym pieprzem.
Makaron castellane gotujemy al dente w lekko osolonej wodzie. Po ugotowaniu odcedzamy go, dodajemy pesto, mieszamy i gotowe! Całość możemy posypać dodatkową ilością góralskiego sera wędzonego. Życzę smacznego! ;)