Do góry

Dania główne Przepis na:

Cebula faszerowana mięsem

Cebula faszerowana mięsem

Autor:

Przepisów i artykułów: 790 Ocena: 22300

Dodano:

Odsłon: 8793

Ciekawa pozycja dla osób lubiących warzywa

Składniki

  • duża cebula, 2
  • mielone mięso, 100 g
  • zielony groszek, 2 łyżki
  • papryka, 1/2
  • jajko, 1
  • olej
  • żółty ser starty, 2 łyżki
  • sól
  • pieprz
  • majeranek
3-4 os. 30 min średnie przystępne
Reklama
Reklama
Cebula faszerowana mięsem

Przygotowanie

  1. Cebulę umyć i obrać z łusek. Przekroić na połówki. Obgotować je w wodzie przez kilka minut. Wydrążyć środki, pokroić w małą kostkę i zeszklić na oleju. Następnie przesmażoną cebulę połączyć z mielonym mięsem, jajkiem oraz przyprawami. Całość smażyć przez trzy minuty, potem wymieszać z groszkiem i pokrojoną papryką. Farszem tym napełnić wydrążone połówki cebuli i ułożyć je w żaroodpornym naczyniu. Zapiekać w temp. 170 stopni przez około 20 minut. Pod koniec posypać startym żółtym serem. Danie podawać od razu.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń